Ναυτική Εβδομάδα Αγίου Νικολάου

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 35 δευτ.]

Μετά από περίπου 40 χρόνια θα αναβιώσει φέτος το καλοκαίρι στον Άγιο Νικόλαο η «Ναυτική Εβδομάδα 2024» στο φυσικό της χώρο της Λίμνη του Αγίου Νικολάου από 29 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου 2024.
Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν ο Δήμος Αγίου Νικολάου, η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου σε συνεργασία με την Δημοτική Ανώνυμη Εταιρία του Δήμου Αγίου Νικολάου (ΔΑΕΑΑΝ), το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αγίου Νικολάου, τα Αθλητικά Σωματεία ΙΟΑΝ, ΝΟΑΝ και ΝΑΣΑΝ.
          Τελευταία χρονιά που διεξήχθη η ναυτική εβδομάδα ήταν το 1976 ενώ τελευταία φορά που έγιναν αγώνες επίδειξης ήταν το 2015, με αγώνες αναβίωσης κολύμβησης και πόλο, που συμμετείχαν τόσο βετεράνοι αθλητές που είχαν κολυμπήσει στη Λίμνη, όσο και νεότεροι αθλητές, καθώς και πολίστες, όταν έγινε το πρώτο cliff diving του Αγίου Νικολάου.
          Το απόγευμα της Παρασκευής 30 Αυγούστου στις 6 το απόγευμα στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου στο σημείο όπου γίνεται ο αγιασμός των υδάτων στα Θεοφάνεια, θα είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές στιγμές της Ναυτικής Εβδομάδας του Αγίου Νικολάου. Ο Τάκης Καραγεωργόπουλος και οι συνεργάτες του, θα πετάξουν κυριολεκτικά πάνω από τα κύματα του νερού και θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους με τις επιδείξεις τους. Η έντονη μουσική, η παρουσίαση και τα εφέ θα δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα που θα μείνει στις μνήμες όλων μας.
          Το πρωί του Σαββάτου 31 Αυγούστου ο Ναυτικός Αθλητικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου (Ν.Α.Σ.Α.Ν.), διοργανώνει την γιορτή του Συλλόγου, με το τέλος των καλοκαιρινών μαθημάτων sup, στην παραλία του ΕΟΤ στον Άγιο Νικόλαο.
          Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν αγώνες κολύμβησης, υδατοσφαίρισης και καλλιτεχνικής κολύμβησης στις Λίμνη.
          Στην συνέντευξη Τύπου οι διοργανωτές τόνισαν ότι «Βρισκόμαστε εδώ στη Λίμνη του Αγίου Νικολάου, ένα από τα πρώτα φυσικά κολυμβητήρια της Ελλάδας, όπου αναπτύχθηκε ο ναυταθλητισμός στην πόλη του Αγίου Νικολάου στις αρχές δεκαετία του 1960 με πρωτεργάτη τον Γιώργο Μπία».

Το αγωνιστικό πρόγραμμα έχει ως εξής:
• Πέμπτη 29/8/2024: Κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης – Παραλία Αμμούδι. Ώρα έναρξης 18:00.
• Παρασκευή 30/8/2024: Ιστιοπλοϊκός αγώνας (Frendship Regata). Διάφορα αθλήματα και επιδείξεις –Λιμάνι με σκάφη αναψυχής μπροστά από Καφέ «Αστέρια», «Twins» κλπ. Ώρα έναρξης 18:00.
• Σάββατο 31/8/2024 πρωί: Διάφορες δράσεις – παιχνίδια με όρθια κωπηλατοσανίδα (Sup) – Πλαζ ΕΟΤ- KIMZU. Ώρα έναρξης 10:00.
• Σάββατο 31/8/2024 απόγευμα: Κωπηλασία με βάρκα προσκόπων – Κανό στο Χώρο της Λίμνης μπροστά από Καφέ Ζυγός. Ώρα έναρξης 18:00.
• Κυριακή 01/09/2024 πρωί: Αγώνες Sup εκκίνηση από παραλία Άμμος και τερματισμό στο Καλό Χωριό και παράλληλα παιχνίδια και δράσεις από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο (ΙΟΑΝ), στο χώρο της Μαρίνας. Ώρα έναρξης 10:00.
• Κυριακή 01/09/20124 απόγευμα: Κολύμβηση, water polo, καλλιτεχνική κολύμβηση στο χώρο της Λίμνης. Ώρα έναρξης 18:00.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Κατηγορία: Blog

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω