Ροή Ειδήσεων

Πέθανε ο Μιχάλης Καραταράκης

Έφυγε από την ζωή πλήρης ημερών σε ηλικία 93 ετών ο Μιχάλης Καραταράκης και η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, στις 12.00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο.
Γεννήθηκε  και μεγάλωσε στις Γκαγκάλες του Δήμου Γόρτυνας. Τέλειωσε το Γυμνάσιο της Πόμπιας, αριστεύοντας σε όλες τις τάξεις. Σπούδασε με υποτροφία, του ΙΚΥ, 1952-1956 στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου πήρε με άριστα το πτυχίο του.
Υπήρξε ενεργός πολίτης από τα μαθητικά του χρόνια διατελώντας μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΕΠΟΝ το 1946 και υπήρξε ιδρυτικό μέλος του πρώτου Φοιτητικού Συλλόγου της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1955 και ο πρώτος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του.
Ακόμη συμμετείχε στο Σύλλογο Κρητών Φοιτητών Αθήνας, στα Φροντιστήρια Ανωτάτης Εκπαίδευσης «ΜΙΧΑΛΗ  ΚΑΡΑΤΑΡΑΚΗ», στο Σύλλογο Φίλων του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Σύνδεσμο Προστασίας Περιβάλλοντος νομού Ηρακλείου, στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ηρακλείου, στην Κίνηση Πρωτοβουλίας Πολιτών, στην «Ηράκλεια Πρωτοβουλία», στο Σύλλογο φίλων του ENISA, στη Βικέλειο Μορφωτική Εταιρεία και από το 2004 ήταν πρόεδρος της Τοπικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Κληροδοτήματος για το Πανεπιστήμιο Κρήτης της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής.

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου επί τη αγγελία του θανάτου του αγαπητού συναδέλφου Μιχάλη Καραταράκη, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα:
• Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
• Ως δωρεά εις την μνήμη του να καταθέσει το ποσό των 100 ευρώ στον «Σύλλογο Φίλοι του Πανεπιστημίου Κρήτης».
• Να παραστεί στην εξόδια ακολουθία εκπρόσωπος από την Ένωση.
Ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά το Μιχάλη Καραταράκη. Ο Μιχάλης Καραταράκης υπήρξε Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Πανεπιστημίου Κρήτης και θερμός υποστηρικτής του Πανεπιστημίου μας από την ίδρυσή του. Με το παράδειγμά του, την ανιδιοτέλειά του και την προφανή διάθεση εθελοντικού έργου που τον διέκρινε, μέχρι και τα τελευταία στάδια της ζωής του, ενέπνευσε τους συμπολίτες του να εκφράσουν έμπρακτα τη στήριξη τους στο Ίδρυμα στα δύσκολα πρώτα χρόνια της  εν συνεχεία λαμπρής του πορείας και διατήρησε άσβεστη την άμεση και ενεργό στήριξη του σε όλα τα μετέπειτα παραγωγικά χρόνια. Κατέβαλε προσπάθειες προς όλες τις κατευθύνσεις για την εξεύρεση  πόρων υλικής υποστήριξης της εκπαιδευτικής και ερευνητικής διαδικασίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, αλλά και των υπόλοιπων ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων της Κρήτης και διετέλεσε Πρόεδρος της τοπικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Κληροδοτήματος για το Πανεπιστήμιο Κρήτης της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής.
Η συνεργασία του με τις Διοικήσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης ήταν άψογη και υποδειγματική και ως ενεργός πολίτης του Ηρακλείου μετέφερε πάντα σκέψεις, αλλά και υλοποιούσε δράσεις διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Κρήτης με την τοπική κοινωνία με αποτέλεσμα οι πρωτοβουλίες του να αποτελούν πρότυπο για όλα τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ελλάδας. Η εκδήλωση τιμής στο πρόσωπό του από το Πανεπιστήμιο Κρήτης το 2016 ήταν ελάχιστος φόρος τιμής σε μία προσωπικότητα που συνέδεσε τη ζωή του με την προσφορά στον τόπο του.Ο Μιχάλης Καραταράκης θα μείνει στη μνήμη μας για πάντα και  η αγάπη του για τον τόπο του και τα Πνευματικά του Ιδρύματα θα αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους εμάς που τα υπηρετούμε.Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους οικείους του.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω