Ροή Ειδήσεων

Παγκόσμια παρακολούθηση προορισμού

Το διαδικτυακό εργαλείο Destination Tracker δημιούργησαν από κοινού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) και η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επανεκκίνηση των διεθνών ταξιδιών. Το Destination Tracker είναι ένα νέο δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο για τις κυβερνήσεις να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις COVID-19 για ταξίδια και τα μέτρα που ισχύουν στον προορισμό.
Το εργαλείο είναι διαθέσιμο μέσω των ιστότοπων και των δύο οργανισμών και θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με:
• COVID-19 Δείκτες που περιλαμβάνουν ποσοστά μόλυνσης, ποσοστά θετικότητας και διάθεση εμβολιασμού ανά προορισμό / χώρα.
• Κανονισμοί αεροπορικών ταξιδιών, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων δοκιμών και καραντίνας, που παρέχονται από τη λύση Timatic της IATA.
• Μέτρα προορισμού, συμπεριλαμβανομένων των γενικών απαιτήσεων υγείας και ασφάλειας, όπως η χρήση μάσκας, η διέλευση μέσω μιας χώρας, η απαγόρευση της κυκλοφορίας ή οι κανονισμοί που σχετίζονται με εστιατόρια και αξιοθέατα, που παρέχονται από εθνικούς τουριστικούς οργανισμούς. 
Το Destination Tracker θα εκπληρώσει μια βασική ανάγκη παρέχοντας σαφήνεια στα μέτρα COVID-19 που επηρεάζουν τον τουρισμό. Η κατάσταση για τους ταξιδιώτες είναι περίπλοκη με δεδομένα του UNWTO που δείχνουν ότι ένας στους τρεις προορισμούς παραμένει κλειστός για τους τουρίστες. Επιπλέον, οι περιορισμοί και τα μέτρα της χώρας αναθεωρούνται συνεχώς.
Οι κυβερνήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Destination Tracker για να δημοσιεύσουν τις πληροφορίες ταξιδιού COVID-19, έτσι ώστε οι πιθανοί ταξιδιώτες να γνωρίζουν τι να περιμένουν στον προορισμό τους. Όταν συμπληρώνεται πλήρως με ενημερωμένες πληροφορίες προορισμού, οι ενδιαφερόμενοι του ταξιδιού, συμπεριλαμβανομένων των Οργανισμών Διαχείρισης Προορισμών (DMO) και των ταξιδιωτικών γραφείων, θα μπορούν να λαμβάνουν τις πιο πρόσφατες πληροφορίες προορισμού, επιτρέποντας στους ταξιδιώτες να λαμβάνουν ενημερωμένες αποφάσεις όταν ανοίγουν τα σύνορα και επαναλαμβάνονται τα ταξίδια. Η ανάπτυξη του πλαισίου Tracker έχει πλέον ολοκληρωθεί. Διατίθενται ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τους δείκτες COVID-19 και τους κανονισμούς για τα αεροπορικά ταξίδια και ενημερώνονται συστηματικά. Οι πληροφορίες προορισμού ανεβαίνουν προοδευτικά, επεκτείνονται και ενημερώνονται με επίσημες πηγές καθώς εξελίσσεται η κατάσταση του COVID-19.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω