Ροή Ειδήσεων

«Πανδημία» τουρισμού και πολιτισμού

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και του Εθνικού Θεάτρου υπέγραψαν την Τρίτη 26 Μαΐου 2020 η Πρόεδρος του Οργανισμού κα Άντζελα Γκερέκου, ο Πρόεδρος του Εθνικού Θεάτρου, κ. Βασίλης Πουλαντζάς, και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του, κ. Δημήτρης Λιγνάδης.
Σκοπός της συνεργασίας η ανάγκη μιας «πανδημίας πολιτισμού» και η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων για την προβολή της χώρας ως διεθνούς πολιτιστικού προορισμού, ιδιαίτερα στο χώρο του θεάτρου, όσο και τη συντονισμένη διεθνή προώθηση του ελληνικού τουρισμού και ειδικότερα των προσφερόμενων στην Ελλάδα μοναδικών εμπειριών πολιτιστικού περιεχομένου, με κύριους άξονες:
• Την ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ τους, καθώς και με τρίτους φορείς, για την προβολή και διανομή σχετικού έντυπου, οπτικοακουστικού και διαδικτυακού υλικού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
• Τη δυνατότητα παρουσίας του ΕΟΤ σε δράσεις και συμμετοχές του Εθνικού Θεάτρου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που μπορούν να αποδειχθούν επωφελείς για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς και παρακολούθησης παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου από προσκεκλημένους του ΕΟΤ στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του και ιδίως αναφορικά με ταξίδια εξοικείωσης (fam trips) και άλλες δράσεις του Υπηρεσιών του στο εξωτερικό.
• Την προβολή των βίντεο και άλλου διαφημιστικού υλικού του ΕΟΤ σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου και αντίστοιχα του προωθητικού υλικού του Εθνικού Θεάτρου στις εκθέσεις όπου συμμετέχει ο ΕΟΤ.
• Τον σχεδιασμό και υλοποίηση κοινών δράσεων διεθνούς εμβέλειας για την προβολή της ιστορίας, της πολιτιστικής κληρονομιάς και της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας και την ενίσχυση της εικόνας της χώρας ως πολιτιστικού προορισμού.
• Την κατά περίπτωση υποστήριξη του ΕΟΤ σε θεατρικές παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, στην αγγλική ή άλλες γλώσσες, καθώς και σε θεατρικές ξεναγήσεις σε επιλεγμένους τόπους ιστορικής σημασίας και αναφοράς.
Μετά την υπογραφή του μνημονίου η Πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου, τόνισε: «Η σύνδεση πολιτισμού και τουρισμού είναι το πιο δυνατό στοιχείο της χώρας και το Εθνικό Θέατρο, με τον εμβληματικό του ρόλο, αποτελεί τον καταλληλότερο θεσμό για την ανάδειξη του πολιτιστικού μας τουρισμού. Ένα είδος τουρισμού που μπορεί να καταστεί, ιδιαίτερα φέτος, ένας πολύ ισχυρός πόλος έλξης και σημαντική αφορμή για τους Έλληνες -καθώς θα ενισχυθεί σημαντικά ο εσωτερικός τουρισμός- αλλά και τους ξένους επισκέπτες να ταξιδέψουν στην ασφαλή υγειονομικά Ελλάδα, με την τήρηση ασφαλώς όλων των μέτρων προστασίας».

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω