Ροή Ειδήσεων

Παραδοσιακό κτίριο καταστημάτων

Παραδοσιακό κτίριο καταστημάτων δημιουργεί στην κεντρική αγορά του Ηρακλείου, το Επιμελητήριο Ηρακλείου, με στόχο να προβάλει τα προϊόντα της Κρήτης και ν΄ αναδείξει την πλούσια διατροφική και καλλιτεχνική παράδοση του τόπου.
Σε ιδιόκτητο οικόπεδο, επί της οδού 1866 αριθμός 44, ξεκινάει άμεσα η κατασκευή ενός ισογείου χώρου, σχεδιασμένου με υψηλή αρχιτεκτονική, για να είναι απόλυτα λειτουργικό, αλλά και προσαρμοσμένου στον χαρακτήρα της παλιάς αγοράς, ώστε ν΄ αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή και να κεντρίσει το ενδιαφέρον επισκεπτών στο ιστορικό κέντρο της πόλης.
Στο κτίριο θα φιλοξενηθούν καταστήματα αφιερωμένα στην κρητική διατροφή και την αυθεντική λαϊκή τέχνη, με έμφαση στο ελαιόλαδο, το παξιμάδι, το κρασί και τα αριστουργήματα της Κρητικής λαϊκής τέχνης, σ’ ένα σύγχρονο εκθεσιακό περιβάλλον που θα διαθέτει επίσης, αναψυκτήριο, πολυχώρο εκδηλώσεων και κοινόχρηστους βοηθητικούς χώρους.
Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από ίδιους πόρους του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και η χρονική διάρκεια κατασκευής του είναι οκτώ μήνες.

Επιστροφή στο 6ο τεύχος

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω