Παραδοσιακό Ξενοδοχείο Βίκος

Πρόκειται για ένα πέτρινο κομψοτέχνημα, ιδανικός χώρος για παρέες αλλά και για οικογένειες, ενώ βρίσκεται στην κατάλληλη τοποθεσία για να θαυμάσετε τις ομορφιές του φυσικού τοπίου και την πανοραμική θέα από το φαράγγι.
Το ξενοδοχείο διαθέτει 7 πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια, παραδοσιακού χαρακτήρα αλλά με μοντέρνες πινελιές και ανέσεις. Τα δωμάτια είναι 2 τρίκλινα και 5 δίκλινα και διαθέτουν διπλό κρεβάτι ή δύο μονά. Κάθε δωμάτιο εκτός απο την ζεστή του ατμόσφαιρα, διαθέτει δικό του υδρομασάζ με καμπίνα σε κάθε μπάνιο, σεσουάρ, τηλεόραση, ασφαλές χρηματοκιβώτιο, ψυγείο, αυτόνομη θέρμανση και δωρεάν wi-fi internet.
Η αισθητική του κάθε δωματίου με την άνεση και την ζεστασιά που προσφέρουν θα σας προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης.
Το Ξενοδοχείο Βίκος σας παρέχει 24ωρη ρεσεψιόν και δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου. Κοντά στο ξενοδοχείο υπάρχει δημόσιος χώρος στάθμευσης.
Το Παραδοσιακό Ξενοδοχείο Βίκος διαθέτει 7 πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια, παραδοσιακού χαρακτήρα αλλά με μοντέρνες πινελιές και ανέσεις. Τα δωμάτια είναι 2 τρίκλινα και 5 δίκλινα και διαθέτουν διπλό κρεβάτι ή δύο μονά.
Το Παραδοσιακό Ξενοδοχείο Αρχόντισσα είναι ένα παλιό αρχοντικό του 1789 το οποίο ανακαινίστηκε πλήρως το 2004 διατηρώντας πάντα το παραδοσιακό του χαρακτήρα. Το Ξενοδοχείο Αρχόντισσα βρίσκεται στο Μονοδένδρι στο Ζαγόρι, δίπλα στο Ξενοδοχείο Βίκος.
Διαθέτει 4 πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια, 3 δίκλινα και 1 τρίκλινο. Κάθε δωμάτιο εκτός από την ζεστή του ατμόσφαιρα, διαθέτει μπάνιο, σεσουάρ, τηλεόραση, αυτόνομη θέρμανση και δωρεάν wi-fi internet.
Τα Μυστικά Της Γιαγιάς
Στα «Μυστικά τις Γιαγιάς» που βρίσκεται δίπλα από το ξενοδοχείο θα γευτείτε παραδοσιακές συνταγές και σπιτικά γλυκά.
Πρόκειται για ένα καφέ-εστιατόριο στο οποίο μπορείτε να δοκιμάσετε σπιτικές πίτες, γλυκά σιροπιαστά, μεγάλη ποικιλία γλυκών του κουταλιού, λικέρ, βότανα, φρέσκο γιαούρτι και νόστιμα φαγητά.
Παράλληλα, μπορείτε εκτός από το να γευματίσετε στο χώρο να αγοράσετε τοπικά προϊόντα τα οποία είναι όλα σπιτικά και χειροποίητα για εσάς ή τους φίλους σας.
Μπαρ Τρυποκάρυδος
Οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου διαθέτουν επίσης το κοκτέιλ μπαρ τρυποκάρυδος το οποίο λειτουργεί μόνο κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.
Το μπαρ βρίσκεται δύο βήματα από το ξενοδοχείο Βίκος, δίπλα ακριβώς από τα «Μυστικά τις Γιαγιάς».
Ο Τρυποκάρυδος είναι ανοιχτός κάθε βράδυ με μία μοναδική ατμόσφαιρα και το φιλικό προσωπικό του πάντα έτοιμο να σας εξυπηρετήσει. Ελάτε να απολαύσετε ένα ποτό ή ένα κοκτέιλ με την παρέα σας ακούγοντας όμορφη μουσική.
Μονοδένδρι – Ζαγοροχώρια
Το Μονοδένδρι είναι ένα από τα γνωστά Ζαγοροχώρια και ανήκει διοικητικά στο Δήμο του Κεντρικού Ζαγορίου. Χτισμένο σε υψόμετρο 1.060 μέτρων, μόλις 39 χλμ. από την πόλη των Ιωαννίνων προσφέρει μοναδική θέα στις πλαγιές της Τύμφης και της Αστράκας. Το όνομά του πιθανότατα οφείλει σε ένα μεγάλο έλατο που υπήρχε στο χωριό έως το 1840. Μέχρι το 1753 ήταν μια κοινότητα με τρεις συνοικίες (Βίτσα, Άνω Μαχαλάς, Αγ. Γεώργιος), οι οποίοι αργότερα σχημάτισαν το σημερινό χωριό.
Το Μονοδένδρι βρίσκεται σε περίοπτη θέση αφού έχετε εύκολη πρόσβαση στο φαράγγι του Βίκου ενώ οι πέτρινοι πύργοι της Οξιάς που βρίσκονται αριστερά του χωριού, συνθέτουν ένα τοπίο σπάνιας και παραμυθένιας ομορφιάς. Γνώρισε μεγάλη οικονομική και εμπορική ακμή τον 18ο και 19ο αιώνα και ανεγέρθηκαν πολλές εκκλησίες, σχολεία και αρχοντικά από τους ευεργέτες του.
Το χωριό είναι και γενέτειρα των εθνικών ευεργετών της χώρας μας Μάνθου και Γεωργίου Ριζάρη. Οι αδελφοί Ριζάρη ήταν μεγαλέμποροι με έδρα την Ρωσία και έδωσαν πολλά χρήματα στον απελευθερωτικό αγώνα της χώρας μας και διέθεσαν την περιουσία τους για την ίδρυση και λειτουργία της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής. Με χρήματα από το κληροδότημα των αδελφών Ριζάρη λειτουργεί σήμερα η χειροτεχνική σχολή όπου μπορείτε να δείτε ή και να αγοράσετε όμορφα υφαντά και κεντήματα. Στο Μονοδένδρι υπάρχει και το Ριζάρειο Εκθεσιακό Κέντρο που φιλοξενεί αξιόλογες διεθνής καλλιτεχνικές εκθέσεις όπως των Μάνου, Bresson, Boissonas και άλλων. Σήμερα στο σπίτι των αδελφών Ριζάρη στεγάζεται το Δημοτικό σχολείο με τις προτομές των ευεργετών να ατενίζουν τις κορυφογραμμές της Τύμφης.
Χαρακτηριστικά πέτρινα σοκάκια, πετρόχτιστα σπίτια και αρχοντικά θα σας εντυπωσιάσουν με την περίφημη Ζαγορίσια αρχιτεκτονική και θα ζωντανέψουν περασμένες εποχές. Όλο το χωριό είναι ομοιόμορφα χτισμένο με την γκρίζα πέτρα. Το Μονοδένδρι είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά του Ζαγορίου με μοναδική θέα και συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών κάθε χρόνο. Είναι ένα από τα πρώτα και παλαιότερα χωριά του Ζαγορίου που αναπτύχθηκαν τουριστικά και σήμερα διαθέτουν πάρα πολλούς καλόγουστους ξενώνες και προσεγμένα ξενοδοχεία και παρέχουν υψηλό επίπεδο υπηρεσιών για μια άνετη και ευχάριστη διαμονή.
Στις ταβέρνες και τα εστιατόρια του Μονοδενδρίου μπορείτε να βρείτε τα τοπικά παραδοσιακά φαγητά και φυσικά τις φημισμένες πίτες.
Από το Μονοδένδρι ξεκινά μονοπάτι που σας οδηγεί μέσα στο Φαράγγι του Βίκου και τις πηγές του Βοϊδομάτη, μετά από μια απολαυστική διαδρομή. Το χωριό αποτελεί αφετηρία για το φαράγγι του Βίκου αλλά και για πολλές ορειβατικές και πεζοπορικές διαδρομές.
Το Μονοδένδρι διεκδικεί επάξια μια θέση ενός από τα ωραιότερα χωριά του Ζαγορίου και όχι αδίκως, αφού διαθέτει ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και μαγευτική θέα που κόβει την ανάσα!

Επιστροφή στο 1ο τεύχος

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω