Ροή Ειδήσεων

Πολίτες δεύτερης κατηγορίας

Πολίτες δεύτερης κατηγορίας θεωρεί η κυβέρνηση τους ξεναγούς με ετήσιο εισόδημα 1.868 ευρώ και 50 ένσημα, αναφέρει στην διαμαρτυρία της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών και μιλά για εγκατάληψη του κλάδου.
Συγκεκριμένα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών, εκπροσωπώντας όλους τους ξεναγούς της Ελλάδας, διαμαρτύρεται για την εγκατάλειψη του κλάδου από την κυβέρνηση! Τα σωματεία Ξεναγών θα οργανώσουν σε όλη την Ελλάδα δράσεις για να προβληθούν τα αιτήματα μας. Από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, μέχρι την Κρήτη, την Κέρκυρα και τη Ρόδο. Η κινητοποίηση μας θα έχει συμβολικό χαρακτήρα και θα πραγματοποιηθεί με λίγα άτομα, ως συμμόρφωση στα μέτρα προστασίας από την πανδημία.
Ο υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα στήριξης λόγω της πανδημίας που μαστίζει την χώρα. Μόνο που για τους Ξεναγούς, διαγράφηκαν οι μήνες Νοέμβριος και Δεκέμβριος 2020, και αποζημίωση ειδικού σκοπού θα δοθεί μόνο για Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2021.
Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι, το καταστροφικό 2020 κατά το οποίο οι Ξεναγοί δεν εργάστηκαν καθόλου, κλείνει με ενίσχυση για αυτούς, 1.868 ευρώ για ενάμιση χρόνο. Ένα ποσό χαμηλότερο και από αυτό ακόμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, τη στιγμή που στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, για το ίδιο διάστημα, οι Ξεναγοί ενισχύθηκαν με 7.000 ως 19.000 ευρώ.
Οι επαγγελματίες ξεναγοί έχουν ενισχυθεί με μοναδικά ένσημα αυτά της αποζημίωσης ειδικού σκοπού του Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου του 2020 (δηλαδή με 50 ένσημα για όλο το 2020).
Θα είμαστε ο μοναδικός κλάδος στην Ελλάδα που δε θα δικαιούται επίδομα ανεργίας στο τέλος του 2021. Οι Ξεναγοί λόγω ειδικής διάταξης λαμβάνουν 2 μήνες επίδομα ανεργίας με 100 ένσημα και 3 μήνες με 200 ένσημα.
Ζητούμε από τους Υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών αναδρομικά, αποζημίωση ειδικού σκοπού, με ένσημα, για τους μήνες Μάιο έως Αύγουστο και Νοέμβριο – Δεκέμβριο του 2020, για να συμπληρώσουμε τα ένσημά μας για το 2020 και να δικαιούμαστε 3 μήνες επιδόματος ανεργίας, όταν, με το καλό, επανέλθουμε στη κανονικότητα.
ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ – ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ!
•  Ζητούμε αποζημίωση ειδικού σκοπού με ένσημα, για τους μήνες Μάιο έως Αύγουστο και Νοέμβριο – Δεκέμβριο του 2020.
•  Η αποζημίωση ειδικού σκοπού να συνεχιστεί μέχρι Απρίλιο 2021 τουλάχιστον και μετά, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.
•  Παρακαλούμε τους βουλευτές όλων των κομμάτων και τα ΜΜΕ να υποστηρίξουν τα δίκαια αιτήματά μας.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω