Πράσινο πιστοποιητικό τουρισμού

Η Αυστριακή υπουργός Τουρισμού Ελίζαμπετ Κέστινγκερ, διοργανώνει τηλεδιάσκεψη με 13 υπουργούς Τουρισμού, την Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021. Προσκεκλημένοι είναι η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Κροατία, η Πορτογαλία, η Βουλγαρία, η Μάλτα, η Κύπρος, η Σλοβακία και η Δανία, χώρες στις οποίες ο τουρισμός παίζει σημαντικό ρόλο.
Στόχος της διάσκεψης η συμφωνία σχετικά με τις πιο σημαντικές προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί αυτό το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό για τον τουρισμό.
Σημειώνεται ότι η Αυστρία έχει ήδη δημιουργήσει τη νομική βάση για το «πράσινο διαβατήριο» με εκκίνηση τον Απρίλιο. Το «πράσινο διαβατήριο», το οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να είναι έτοιμο προς χρήση από την 1η Ιουνίου, θα περιλαμβάνει τρία πιστοποιητικά, δηλαδή για τον εμβολιασμό, για το διαγνωστικό τεστ (PCR ή γρήγορο τεστ αντιγόνου) ή για ανάρρωση (το νωρίτερο 20 ημέρες μετά από το πρώτο θετικό τεστ PCR).
Το ψηφιακό έγγραφο θα εκδίδεται δωρεάν, θα ισχύει για όλη τη διάρκεια της πανδημίας και θα έχει υψηλό επίπεδο προστασίας δεδομένων, καθώς θα περιέχει μόνον τα πιο σημαντικά και σχετικά με τον Covid προσωπικά δεδομένα (π.χ. ταυτοποίηση του ατόμου, εμβόλιο που χρησιμοποιήθηκε, αριθμό παρτίδας, ημερομηνία και τόπος του εμβολιασμού/τεστ).
Τέλος δεν θα υπάρχει κεντρική Τράπεζα Δεδομένων σε επίπεδο ΕΕ και η κατοχή του πιστοποιητικού δεν θα πρέπει να αποτελεί προϋπόθεση για την άσκηση της ελεύθερης κυκλοφορίας ή τη χρήση υπηρεσιών μεταφοράς.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω