Ροή Ειδήσεων

Προγραμματική Σύμβαση ΕΛΜΕΠΑ – ΟΑΚΑ

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) και το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης» (ΟΑΚΑ) υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για «Ολιστική Ενεργειακή Ανάλυση και Ολοκληρωμένο Στρατηγικό Ενεργειακό Σχεδιασμό» των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.
Η Προγραμματική Σύμβαση, η οποία εγκρίθηκε με ομόφωνες αποφάσεις της Συγκλήτου του ΕΛΜΕΠΑ και του ΔΣ του ΟΑΚΑ, ως στόχο έχει την ολοκληρωμένη ενεργειακή αναβάθμιση, την εξοικονόμηση ενέργειας και την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του ΟΑΚΑ. Της μεγαλύτερης και εμβληματικότερης αθλητικής υποδομής της χώρας. Τα αποτελέσματα της συνεργασίας του Πανεπιστημίου και του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου  θα τεκμηριώσουν μια ολιστική στρατηγική μελέτη, η οποία θα περιλαμβάνει καινοτόμες, κοστολογημένες και οικονομοτεχνικά σκόπιμες προδιαγραφές.
Τα οικονομικά οφέλη, εκτός από την αποφυγή εκπομπών εκατοντάδων χιλιάδων τόνων διοξειδίου του άνθρακα ετησίως, προϋπολογίζονται σε 1,5 έως 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως σε ενεργειακό κόστος, ενώ οι εφαρμογές τηλεμετρίας και απομακρυσμένου ελέγχου θα οδηγήσουν σε επιπλέον εξοικονόμηση του λειτουργικού κόστους των υποδομών. Περαιτέρω, η ενεργειακή αναβάθμιση αποτελεί προϋπόθεση για την επαναφορά του Ολυμπιακού συγκροτήματος στην κατηγορία των «πέντε αστέρων», κατάταξη την οποία έχει απωλέσει εδώ και πολλά έτη.
Το σχέδιο θα εκπονηθεί από το Ινστιτούτο  Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (IEECC) του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου (ΠΕΚ) του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και ο προϋπολογισμός του έργου είναι 200.000 ευρώ.
Στην υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης στην αίθουσα της Πρυτανείας στο Ηράκλειο Κρήτης παραβρέθηκαν και ο Αντιπρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Καθηγητής Χρήστος Φλώρος, ο Διευθυντής του Ινστιτούτου  Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικών, αναπληρωτής Καθηγητής Εμμανουήλ Καραπιδάκης, καθώς και ο Συντονιστής – Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνος Χαλιορής.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω