Προστασία Φέτας – Ούζου

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε τη σύναψη της συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας σχετικά με τη συνεργασία και την προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων (GIs).
Πρόκειται για μια λίστα με 100 ευρωπαϊκά γεωργικά προϊόντα διατροφής, όπως οι Φέτα, Ούζο, Queso Manchego, Champagne, Cava, Polska Wódka, Münchener Bier, Irish whisky, Porto, Prosciutto di Parma και τα οποία θα προστατεύονται νόμιμα στην Κίνα από απομιμήσεις και κακή χρήση.
Παρομοίως, 100 κινεζικά προϊόντα, για παράδειγμα Pixian Dou Ban (Pixian Bean Paste), Anji Bai Cha (Anji White Tea), Panjin Da Mi (Panjin Rice) και Anqiu Da Jiang (Anqiu Ginger), θα προστατεύονται στην ΕΕ.
Σημειώνεται ότι μετά τη συγκατάθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 11 Νοεμβρίου 2020 και την απόφαση έγκρισης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ στις αρχές του 2021.
Επίσης εντός τεσσάρων ετών, το πεδίο εφαρμογής της συμφωνίας θα επεκταθεί ώστε να καλύψει επιπλέον 175 γεωγραφικές ενδείξεις και από τις δύο πλευρές. Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης έναν μηχανισμό για την προσθήκη περισσότερων GIs στη συνέχεια.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω