Πρωτοβουλία για το Μέλλον της Μεσογείου 

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 22 δευτ.]

Τη Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2025, από τις 15:00 έως τις 16:30 η αίθουσα «Ποσειδών», του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ), θα φιλοξενήσει μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση που φέρνει στο προσκήνιο τον καθοριστικό ρόλο της τεχνολογίας και της επιστήμης στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Μεσόγειος. Με επίκεντρο την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Κλιματική Αλλαγή, κορυφαίοι επιστήμονες θα συζητήσουν τις πιθανές λύσεις και τις προοπτικές διατομεακής συνεργασίας.

Τεχνητή Νοημοσύνη – Κλιματική Αλλαγή – Μεσόγειος
Η δράση αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία του ΜΑΙΧ, με την υποστήριξη του CIHEAM. Ο συντονισμός της εκδήλωσης γίνεται από τον Διευθυντή του ΜΑΙΧ, Δρ. Γεώργιο Μπαουράκη, γεγονός που υπογραμμίζει την προσήλωση του Ινστιτούτου στην προώθηση της επιστημονικής έρευνας και της διασύνδεσής της με τις κοινωνικές ανάγκες. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του Festum π, ενός πολυθεματικού φεστιβάλ που γεφυρώνει την επιστήμη με τον πολιτισμό και την κοινωνική συμμετοχή.

Κορυφαίοι Επιστήμονες Συζητούν για το Κλίμα και την Τεχνητή Νοημοσύνη 
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις ομιλίες και τις συζητήσεις διακεκριμένων επιστημόνων από όλο τον κόσμο:
George Atsalakis, Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, θα μοιραστεί την τεχνογνωσία του.
Denia Kolokotsa, Καθηγήτρια Διαχείρισης Ενέργειας στη Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, θα αναλύσει τις προκλήσεις και τις λύσεις στον τομέα της ενέργειας.
Rémi Lam, συνιδρυτής της Google DeepMind’s weather team και αναγνωρισμένος από το Nature ως ένας από τους «10 επιστήμονες που διαμόρφωσαν την επιστήμη το 2024», θα παρουσιάσει τις εξελίξεις στις μετεωρολογικές προβλέψεις που βασίζονται στην έρευνά του. 
Michael Tsamados, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Γεωεπιστημών του University College London (UCL) με ειδίκευση στην Πολική Παρατήρηση και Μοντελοποίηση, θα φωτίσει πτυχές της κλιματικής αλλαγής.
Cédric Villani, βραβευμένος με Fields Medal και συντάκτης της «Έκθεσης Villani» που διαμόρφωσε τη στρατηγική της Γαλλίας στην Τεχνητή Νοημοσύνη, θα προσφέρει μια ευρεία οπτική για το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η επίσημη γλώσσα των εργασιών θα είναι η αγγλική, και η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία για ενημέρωση και διάλογο γύρω από τα κρίσιμα αυτά ζητήματα. Η παρουσία του ΜΑΙΧ και του Δρ. Γιώργου Μπαουράκη σε αυτή την πρωτοβουλία αναδεικνύει τον ηγετικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στην επιστημονική συζήτηση για την κλιματική αλλαγή και την τεχνολογία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω