Ροή Ειδήσεων

Τουριστική καμπάνια «Shopping in Greece»

[χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά και 10 δευτ.]

Διεθνή διαφημιστική προβολή «Shopping in Greece» επισημοποίησαν το Υπουργείο Τουρισμού και η Ελληνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), ως στοιχείο αναβάθμισης της τουριστικής εμπειρίας στη χώρα μας.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Υπουργό Τουρισμό κ. Βασίλη Κικίλια και τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Γιώργο Καρανίκα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη και του Β΄ Αντιπροέδρου της ΕΣΕΕ κ. Θοδωρή Καπράλου, ο ΕΟΤ αναλαμβάνει την υλοποίηση καμπάνιας για το Shopping in Greece, εξέλιξη που έρχεται μετά την πρόσφατη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της μεγάλης Έρευνας της ΕΣΕΕ για τις τουριστικές δαπάνες της χώρας μας, η οποία κατέδειξε τα μεγάλα περιθώρια που υπάρχουν για την διασύνδεση Τουρισμού – Εμπορίου, με σημαντικά, πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους  δύο κλάδους και για το σύνολο της οικονομίας.
          Πρόκειται για στρατηγικής σημασίας συμμετοχή του εμπορικού κόσμου που αφενός θα εμπλουτίσει το ελληνικό τουριστικό προϊόν, συμβάλλοντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αφετέρου αναμένεται ότι θα ενισχύσει σημαντικά το τζίρο κα τα κέρδη χιλιάδων μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα που εμπλέκονται ενεργά στο ευρύτερο «οικοσύστημα» του τουρισμού εμπορευόμενες, κυρίως, προϊόντα αγροδιατροφής, ένδυσης – υπόδησης, σουβενίρ και είδη αργυροχρυσοχοΐας. 
            Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας δήλωσε: «Η καμπάνια που ήδη κάνει ο ΕΟΤ θα πλαισιωθεί με αυτή της προώθησης του «Shopping in Greece». Άρα, όπως το Λονδίνο, το Παρίσι και οι άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες προβάλλουν τον εμπορικό τους κόσμο, έτσι και εμείς θα προβάλλουμε το ελληνικό εμπόριο και τα ελληνικά προϊόντα. Είναι ένα νέο εγχείρημα, αυτό της διασύνδεσης του εμπορίου με τον τουρισμό, και πιστεύω πως θα έχει θετικό αντίκτυπο τόσο στις εμπορικές επιχειρήσεις όσο και στην προβολή των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό».
            Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας δήλωσε: «Εμπόριο και Τουρισμός, ΕΣΕΕ και ΕΟΤ, ενώνουμε δυνάμεις σε μία κοινή καμπάνια για το Shopping in Greece. Συνδέουμε δύο μεγάλους δυναμικούς κλάδους της οικονομίας, προσφέροντας προστιθέμενη αξία στο ελληνικό τουριστικό προϊόν και στις τοπικές κοινωνίες, όπου δραστηριοποιούνται χιλιάδες μικρομεσαίες τουριστικές εμπορικές επιχειρήσεις.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω