Ροή Ειδήσεων

Πρωτοποριακή ψηφιακή πλατφόρμα Δήμου Οροπεδίου

Την καινοτόμο ψηφιακή πλατφόρμα agrolasithi.gr δημιούργησε ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου για την προβολή και πώληση των προϊόντων της περιοχής.
Πρόκειται για ηλεκτρονικό κατάστημα eshop που διαθέτει ο Δήμος δωρεάν σε κάθε παραγωγό για την προβολή και προώθηση του πρωτογενή τομέα.
Τα βασικά χαρακτηριστικά της ψηφιακής πλατφόρμας:
● Ηλεκτρονικό προφίλ παραγωγού
● Προβολή προϊόντων και απευθείας σχέση με τους καταναλωτές
● Προώθηση της ψηφιακής πλατφόρμας μέσα από τις δράσεις του Δήμου και με πρωτοβουλία τοπικών φορέων και των ίδιων των παραγωγών
● Εύκολη λήψη παραγγελιών και ενημέρωση του παραγωγού
● Δημοσίευση άρθρων για την αγροδιατροφή, τη γαστρονομία όπως π.χ παραδοσιακές συνταγές και καλές πρακτικές κοκ
● Δημιουργία καλαθιού με επιθυμητές επιλογές από τους επισκέπτες
● Στην πλήρη της έκδοση η πλατφόρμα θα υποστηρίζει διαδικασίες χονδρικής πώλησης
● Σταδιακή πρόσβαση σε εκπαιδευτικό περιεχόμενο για τις νέες τεχνολογίες στον κλάδο της αγροδιατροφής για τους παραγωγούς μας.
Η ψηφιακή λειτουργία της πλατφόρμας έχει τεθεί σε λειτουργία και μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή οι παραγωγοί του Οροπεδίου Λασιθίου, ενώ την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021, στις 5 το απόγευμα, θα γίνει η διαδικτυακή παρουσίαση της πλατφόρμας από την ιστοσελίδα του Δήμου https://lasithi.gov.gr/.
Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Στεφανάκης δήλωσε: «Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου υλοποιεί εντατικά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού με βασικούς πυλώνες την υποστήριξη της τοπικής οικονομίας και την εξωστρέφεια. Η πλατφόρμα agrolasithi.gr προβάλει τα μοναδικά χαρακτηριστικά του τόπου μας και δίνει τη δυνατότητα στους παραγωγούς να προωθήσουν τα  προϊόντα τους σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα λειτουργεί ψηφιακή πλατφόρμα με καινοτόμα υποδομή ενεργοποίησης του ηλεκτρονικού καταστήματος e-shop και υλοποιείται για κάθε παραγωγό χωρίς κόστος».
Πρέπει να σημειωθεί ότι το agrolasithi.gr είναι μέρος της συνολικής στρατηγικής ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου. Με πρακτικές λύσεις για τον πολίτη και τις επιχειρήσεις και με δυναμική για τους τομείς της τοπικής οικονομίας. Επίσης σε εξέλιξη ο ανασχεδιασμός του πόρταλ τουριστικής προβολής και διοικητικής πληροφόρησης με ηλεκτρονικές υπηρεσίες για όλες τις ανάγκες του πολίτη και με υποδομές όπως ο αυτόματος ψηφιακός βοηθός (chatbot) καθώς και το mobile app cityon.gr για το Δήμο, το οποίο θα ενεργοποιηθεί μέσα στον Ιανουάριο.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω