Ροή Ειδήσεων

Πτώση 70% διεθνών αφίξεων

Πτώση κατά 70% στις διεθνείς αφίξεις για τους πρώτους οκτώ μήνες του 2020 λόγω πανδημίας COVID-19 καταγράφουν τα τελευταία στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO).
Σύμφωνα με το νεότερο παγκόσμιο βαρόμετρο τουρισμού του UNWTO, οι διεθνείς αφίξεις σημείωσαν πτώση 81% τον Ιούλιο και 79% τον Αύγουστο, παραδοσιακά τους δύο πιο πολυσύχναστους μήνες του έτους και την αιχμή της θερινής περιόδου του Βόρειου Ημισφαιρίου. Η πτώση μέχρι τον Αύγουστο αντιπροσωπεύει 700 εκατομμύρια λιγότερες αφίξεις σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019 και μεταφράζεται σε απώλεια 730 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ από τα έσοδα από εξαγωγές από τον διεθνή τουρισμό. Αυτό είναι περισσότερο από οκτώ φορές την απώλεια που σημειώθηκε μετά την παγκόσμια οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση του 2009.
Ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO Zurab Pololikashvili τόνισε: «Αυτή η άνευ προηγουμένου πτώση έχει δραματικές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες και θέτει σε κίνδυνο εκατομμύρια θέσεις εργασίας και επιχειρήσεις».

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω