Στάση εργασίας εκπαιδευτικών

Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020 ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την ΕΕΚ ο Σύλλογος Ωρομίσθιων –Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ Ηρακλείου Κρήτης πραγματοποιεί δύο 4ωρες στάσεις εργασίας από τις 10:30 ως τις 14:30 και από τις 16:30 ως τις 20:30.
Ειδικότερα ο Σύλλογος διεκδικεί:
1. Αναβάθμιση των ΕΠΑ.Σ σε 3ετή φοίτηση με 4 εξάμηνα μαθητείας στο 2° και 3° έτος, ενταγμένες στην Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που θα παρέχει πτυχία Επαγγελματικής Ειδικότητας Επιπέδου 4 σύμφωνα με το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, χωρίς εξετάσεις Πιστοποίησης στον ΕΟΠΠΕΠ.
2. Άμεσες μονιμοποιήσεις στις εκπαιδευτικές μονάδες του ΟΑ.Ε.Δ. των εκπαιδευτικών που γνωρίζουν καλά το θεσμό της μαθητείας.
3. Αναγνώριση από το Υπουργείο Παιδείας  της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας που αποκτήθηκε στα σχολεία του ΟΑΕΔ αφού εντάσσονται στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση (άρθρο 9 παρ.2 του Ν. 1566/1985) όπως αναγνωρίσθηκε σε (Σιβιτανίδειο Σχολή, Εκκλησιαστικά Λύκεια, Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και Ναυτικά Λύκεια που δεν ανήκαν καν στις αρμοδιότητες του ΥΠΕΠΘ)
4. Συμβάσεις μαθητείας στο σύνολο των εκπαιδευτικών δομών με πλήρη αντιστοίχηση ωρών με την αμοιβή του ανειδίκευτου εργαζόμενου κατά τη μαθητεία.
5. Επαναφορά των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ ΟΑΕΔ.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω