Στήριξη γυναικείας επιχειρηματικότητας

Σύσκεψη εκπροσώπων όλων των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 27 Μαΐου 2020 στα Χανιά με αντικείμενο τη λήψη μέτρων προώθησης του προγράμματος στήριξης χειροτεχνικής δραστηριότητας και της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη της Περιφέρειας Κρήτης Αντώνη Παπαδεράκη.
Συγκεκριμένα αποφασίστηκε οι Δήμοι να αναλάβουν σχετικές πρωτοβουλίες ενημέρωσης των πολιτιστικών συλλόγων τους για την ανίχνευση υπαρκτών δραστηριοτήτων και τη γενικότερη ανάπτυξη της δραστηριότητας στον τομέα αυτό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους αρμόδιους οικείους Δήμους τους για περαιτέρω πληροφορίες.
H παρουσίαση του προγράμματος έγινε από τον Πρόεδρο της Εταιρείας «Πλοηγός Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή» Χάρη Ροδιτάκη ενώ εκ μέρους των Δήμων παραβρέθηκαν ο Γιάννης Νικηφοράκης, Αντιδήμαρχος Χανίων, η Αργυρώ Μπενάκη, Αντιδήμαρχος Αποκορώνου, η Αφροδίτη Σφηνιά εκ μέρους του Δήμου Σφακίων, η Άρτεμις Ξυρουχάκη εκ μέρους του Δήμου Κισσάμου, ο Πέτρος Μαρινάκης εκ μέρους του Δήμου Πλατανιά, και η Μαρία Μπιτσάκη εκ μέρους του Δήμου Καντάνου-Σελίνου.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης και υλοποιείται σε όλη την Κρήτη.
O Αντώνης Παπαδεράκης τόνισε τη σημασία του τομέα της χειροτεχνικής δραστηριότητας στη δημιουργία συμπληρωματικού εισοδήματος και στον εμπλουτισμό των παραγωγικών δραστηριοτήτων, ιδιαίτερα στην ύπαιθρο, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τα ιδιαίτερα πολιτισμικά χαρακτηριστικά και αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω