Ορκωμοσία νέων βουλευτών

[χρόνος ανάγνωσης 38 δευτερόλεπτα]

Ορκίστηκαν οι νέοι βουλευτές που εξελέγησαν στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, την Κυριακή 28 Μαΐου το απόγευμα, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Υπηρεσιακού Πρωθυπουργού, Ιωάννη Σαρμά.
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα τα κόμματα που απέκτησαν το 3% των ψηφοφόρων και εκπροσωπούνται στην βουλή είναι η ΝΔ με 40,79% και 146 βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,07% και 71 βουλευτές, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με 11,46% και 41 βουλευτές, το ΚΚΕ με 7,23% και 26 βουλευτές, και η Ελληνική Λύση, με 4,45% και 16 βουλευτές.
Ειδικότερα οι αρχηγοί των κομμάτων καταλαμβάνουν τις έδρες των εξής περιοχών: Ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης της Α’ Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας της Α’ Πειραιώς, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης της Α’ Θεσσαλονίκης, ο Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας της Φθιώτιδας, και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος της Λάρισας.
Την Δευτέρα 29 Μαΐου αναμένεται να διαλυθεί η βουλή και να ξεκινήσει επίσημα η προεκλογική περίοδο για τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω