Ροή Ειδήσεων

Στήριξη κατοίκων Αγίας Ρουμέλης

Την άμεση διάνοιξη δρόμου αντιπυρικής προστασίας της Αγίας Ρουμέλης ζητά ο Δήμος Σφακίων για να έχουν οι κάτοικοι πρόσβαση σε είδη πρώτης ανάγκης και να είναι ασφαλείς. Το θέμα έχει επείγουσα σημασία μετά την διακοπή ηλεκτροδότησης και την απαγόρευση απόπλου του πλοίου.
Ειδικότερα ο Δήμος Σφακίων επισημαίνει:
Τις τελευταίες τρείς ημέρες η Κοινότητα Αγίας Ρουμέλης, αντιμετωπίζει πρόβλημα ηλεκτροδότησης. Οι πενήντα κάτοικοι που βρίσκονται στη περιοχή, έχουν δυσκολία στη διαβίωση τους, μιας και δεν μπορούν να συντηρήσουν τα απαραίτητα τρόφιμα τους.
Συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να προσεγγίσει την περιοχή με κίνδυνο της ζωής του. Σήμερα κατάφερε και κατέβηκε με τα πόδια στην περιοχή μέσω του Αγίου Ιωάννη, όπου διαπιστώθηκε ότι έχουν πέσει δύο στύλοι. Η αποκατάσταση κρίνεται άμεση και λόγω του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς από τα πεσμένα καλώδια.
Λόγω του απαγορευτικού απόπλου του πλοίου δεν γνωρίζουμε πότε θα επιτευχθεί η επανηλεκτροδότηση της περιοχής, γεγονός ζωτικής σημασίας.
Έχουμε αιτηθεί κατά το παρελθόν την διάνοιξη δρόμου αντιπυρικής προστασίας της Αγίας Ρουμέλης, χωρίς να έχουμε κανένα αποτέλεσμα.
Συμβάντα όπως η έλλειψη ηλεκτροδότησης, η ανάγκη μεταφοράς κατοίκων και ειδών πρώτης ανάγκης στις μέρες που δεν υπάρχει πλοίο, κρίνουν απαραίτητη την ύπαρξη ενός δρόμου, για να μπορούν οι διαμένοντες να αισθάνονται ασφαλείς στον τόπο τους.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω