Ροή Ειδήσεων

Στο κόκκινο όλη η χώρα

Αλλαγές στο ωράριο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας όπως και στο άνοιγμα κομμωτηρίων, τις επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, το ψάρεμα και η συμμετοχή σε θρησκευτικές εορτές αποφάσισε η κυβέρνηση και ταυτόχρονα επανακαθόρισε νέες περιοχές στα επίπεδα βαθύ κόκκινο και κόκκινο.
• Ειδικότερα η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει ενιαία σε όλη την επικράτεια από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί και καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με έναρξη ισχύος του μέτρου από το Σάββατο 20 Μαρτίου 2021 στις 6 το πρωί.
• Ανοίγουν κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης άκρων, τηρουμένων όλων των ήδη υφιστάμενων αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 το πρωί.
• Επιτρέπεται η επίσκεψη σε υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους έως τρία άτομα, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων, με χρήση sms 6 και χωρίς βέβαια τη χρήση οχήματος ή μηχανής.
• Άνοιγμα των δημοσίων πάρκων με επισκέψεις έως τριών ατόμων, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική πάλι χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων και πάλι με χρήση sms 6 και χωρίς χρήση οχήματος ή μηχανής.
• Επίσης, αποφασίστηκε η τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό εκάστου Δήμου, με αναλογία 1 πιστού ανά 25 τετραγωνικά και με όριο τους 20 πιστούς και με υποχρεωτική χρήση μάσκας, καθώς και υποχρεωτικό testing με ευθύνη της οικείας Ιεράς Μητροπόλεως σε ιερείς και ψάλτες για τις ακόλουθες τρεις θρησκευτικές εορτές, Κυριακή της Ορθοδοξίας 21 Μαρτίου, Ευαγγελισμό της Θεοτόκου 25 Μαρτίου και τους Δεύτερους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου 26 Μαρτίου.
Η έναρξη ισχύος είναι από την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021, Κυριακή της Ορθοδοξίας.
• Αποφασίστηκε να επιτραπεί η ερασιτεχνική αλιεία, είτε από πλωτό μέσο μήκους έως 8 μέτρων, είτε από την παραλία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους και μόνο Δήμους και με τη χρήση του κωδικού 6, προσεγγίζοντας δηλαδή πεζοί ή με ποδήλατα και με τα απαραίτητα βέβαια συνοδευτικά έγγραφα, στην περίπτωση ιδιοκτητών σκαφών, ήτοι το Ε9 που αποδεικνύει την ιδιοκτησία του σκάφους.
• Περιοχές οι οποίες παραμένουν επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Αττικής
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Αιτωλοακαρνανίας
Αργολίδας
Αρκαδίας
Αχαΐας
Βοιωτίας
Εύβοιας (εξαιρουμένου του Δήμου Σκύρου)
Ευρυτανίας
Ηρακλείου
Θεσπρωτίας
Θεσσαλονίκης
Κορινθίας
Λέσβου
Φθιώτιδας
Χαλκιδικής
ΔΗΜΟΙ
Ανωγείων
Ιωαννιτών
Καλυμνίων
Κατερίνης
Μετσόβου
Σκιάθου
Χανίων
Χίου
• Περιοχές οι οποίες εντάσσονται επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) με ισχύ από Σάββατο 20 Μαρτίου 2021 στις 6 το πρωί.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Ζακύνθου
Μυκόνου
ΔΗΜΟΙ
Αμφίπολης
Καρδίτσας
Καστοριάς
Ορεστίδος
ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ
Σε ειδικό καθεστώς παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα 29 Μαρτίου στις 6 το πρωί η Λέρος και εντάσσεται από Σάββατο 20 Μαρτίου 2021 στις 6 το πρωί και μέχρι τις 29 Μαρτίου και η Δημοτική Κοινότητα Γαλατινής της Δημοτικής Ενότητας Ασκίου του Δήμου Βοΐου (με έδρα τη Σιάτιστα) της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.
• Περιοχές οι οποίες βγαίνουν από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) και εντάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 στις 6 το πρωί οι εξής περιοχές:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Άρτας Λευκάδας
Σάμου
Φωκίδας
ΔΗΜΟΣ
Ρόδου

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω