Ροή Ειδήσεων

Τιμώμενος προορισμός τα Χανιά

Αυξημένο το ενδιαφέρον με αύξηση προκρατήσεων των Βέλγων για ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, διαπιστώθηκε στην 62η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Salon des Vacances» των Βρυξελλών, με τιμώμενο προορισμό, του ελληνικού περιπτέρου για το 2020 τα Χανιά.
Το περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), προσέλκυσε μεγάλο αριθμό επισκεπτών αλλά και επαγγελματιών του κλάδου. Συνεκθέτες ήταν οι Περιφέρειες Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Αττικής, Ιονίων Νήσων και Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, ο Δήμος Βόλου, ο Οργανισμός Τουρισμού Χαλκιδικής, η Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Κάμπινγκ, καθώς και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
Η σημαντική αύξηση των πτήσεων (capacity) προς την Ελλάδα, με ολλανδική αεροπορική εταιρεία να προσθέτει από τις 2 Απριλίου και για πρώτη φορά τρεις νέες πτήσεις την εβδομάδα από τις Βρυξέλλες προς την Κέρκυρα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο, ενισχύει την αισιοδοξία για διόρθωση της αγοράς μετά την κατάρρευση της συμφωνίας του Thomas Cook Belgium και της Brussels Airlines.
Στην φετινή Έκθεση «Salon des Vacances», που θεωρείται ως το βαρόμετρο της τάσης για τη συγκεκριμένη αγορά, έλαβαν μέρος 350 εκθέτες, 800 προορισμοί και 162 εκπρόσωποι ΜΜΕ, ενώ την επισκέφθηκαν περισσότερα από 93.000 άτομα.
Στην έκθεση παραβρέθηκαν η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Κάτω Χωρών, Αγγελική Τζίφα, ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, Κυριάκος Κώτσογλου, ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής, Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΤ, Αγγελική Μητσολίδου, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βέλγιο, Διονύσης Καλαβρέζος, η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Κάτω Χωρών, Ελένη Σκαρβέλη, και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού Περιφέρειας Αττικής, Αθηνά Κολυβά.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω