Τουριστική εκπαίδευση & καινοτομία

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 28 δευτ.]

Ο Τουρισμός των Ηνωμένων Εθνών έφερε την τεχνογνωσία του στο Στρατηγικό Φόρουμ του Μπλεντ, τονίζοντας τον ουσιαστικό ρόλο των επενδύσεων και της καινοτομίας ως μοχλούς ενός καλύτερου μέλλοντος, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Υπουργείο Οικονομίας, Τουρισμού και Αθλητισμού για την ενίσχυση της συνεργασίας.
          Το φόρουμ είναι αναγνωρισμένο ως το κορυφαίο διεθνές συνέδριο στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, προσφέροντας μια πλατφόρμα για να εξερευνήσετε ιδέες για τη σύγχρονη κοινωνία και το μέλλον της. Μαζί με κορυφαίους φορείς χάραξης πολιτικής και στοχαστές του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην εκδήλωση, η Εκτελεστική Διευθύντρια Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών Natalia Bayona κατέστησε σαφές πώς ο τομέας μπορεί να συνεχίσει να προσαρμόζεται και έτσι να οδηγεί σε μια χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμη ανάπτυξη, τόσο στην περιοχή όσο και παγκοσμίως.
          Ως μέρος μιας ειδικής συζήτησης πάνελ σχετικά με τη δύναμη των δεδομένων στον μετασχηματισμό του τουρισμού, η κ. Bayona τόνισε τη σημασία της επανεξέτασης της εκπαίδευσης και της κατάρτισης ως βασικό βήμα προς τον μετασχηματισμό του κλάδου. «Εξοπλίζοντας το εργατικό δυναμικό με ψηφιακές δεξιότητες, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις όπως η εποχικότητα και ο συνωστισμός, ενώ παράλληλα προωθούμε έξυπνους, βιώσιμους προορισμούς», είπε.
          Ταυτόχρονα, ο Τουρισμός του ΟΗΕ κατέστησε επίσης σαφή την ανάγκη για περισσότερες και καλύτερα στοχευμένες επενδύσεις στον τομέα, σημειώνοντας ότι αυτό ήδη οδηγεί σε θετικό μετασχηματισμό και υποστηρίζει τη στροφή προς μεγαλύτερη βιωσιμότητα. Μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια, 48 δισεκατομμύρια δολάρια σε επιχειρηματικά κεφάλαια έχουν επενδυθεί στην τουριστική τεχνολογία . «Μαζί, η καινοτομία και η εκπαίδευση έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τη βιομηχανία», κατέληξε η κ. Bayona.
          Στο πλαίσιο του Στρατηγικού Φόρουμ του Μπλεντ, ο Τουρισμός των Ηνωμένων Εθνών επαίνεσε τη Σλοβενία ​​για το έργο της στην προώθηση του βιώσιμου τουρισμού καθώς και για το αξιοσημείωτο ιστορικό προσέλκυσης επενδύσεων στον τομέα. Οι δυνατότητες για περαιτέρω συνεργασίες ενημέρωσαν τη συνάντηση του ΟΗΕ για τον Τουρισμό με τον Υπουργό Οικονομίας, Τουρισμού και Αθλητισμού της χώρας Matjaž Han, κυρίως κοινά σχέδια για την ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων.
          Κατά την επίσκεψη στο Υπουργείο Οικονομίας, Τουρισμού και Αθλητισμού, η αντιπροσωπεία του ΟΗΕ για τον Τουρισμό πρότεινε επίσης ιδέες για στενότερη συνεργασία στον τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης. Μια συνάντηση με τον Κοσμήτορα και άλλο βασικό ακαδημαϊκό προσωπικό της Σχολής Οικονομικών και Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου της Λιουμπλιάνα διερεύνησε τη δυνατότητα κοινών πρωτοβουλιών μέσω της διαδικτυακής ακαδημίας τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και την ευκαιρία να προσφέρουμε στους Σλοβένους φοιτητές διεθνή εμπειρία, είτε μέσω έρευνας τοποθετήσεις και πρακτική άσκηση ή διαδικτυακά μαθήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω