Ροή Ειδήσεων

Τραπεζικός δανεισμός επιχειρήσεων

Σε διευκρινήσεις προχώρησε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφορικά με τους περιορισμούς και τους κανόνες σώρευσης που διέπουν τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και ενίσχυσης ρευστότητας της αγοράς, τα οποία έχει σχεδιάσει και ενεργοποιήσει μέχρι σήμερα, τα οποία υλοποιούνται σε συνεργασία με τις τράπεζες.
Ειδικότερα:
1. Επιδότηση τόκων υφιστάμενων δανείων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων πληττόμενων από τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19: το όριο ενίσχυσης είναι 800.000 ευρώ και  χορηγείται βάσει του προσωρινού πλαισίου (κεφ.3.1) για τις άμεσες επιχορηγήσεις. Στο όριο συνυπολογίζονται τυχόν άλλες ενισχύσεις που έχει λάβει η επιχείρηση σε επίπεδο ομίλου με το ίδιο κεφάλαιο του προσωρινού πλαισίου.
2. Εγγυήσεις νέων δανείων κεφαλαίων κίνησης για μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις – Εγγύηση 80% για κάθε δάνειο κεφαλαίου κίνησης και επιδότηση της προμήθειας εγγύησης έως και 100%: όριο ενίσχυσης για την επιδότηση προμήθειας εγγύησης, βάσει του προσωρινού πλαισίου (κεφ. 3.1) για τις άμεσες επιχορηγήσεις, όπως αυτό περιγράφεται παραπάνω. Για το χορηγηθέν δάνειο δεν υφίσταται κανονιστικό όριο πέραν των αναφερομένων στη σχετική πρόσκληση.
3. Κεφάλαιο κίνησης με διετή επιδότηση επιτοκίου από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ: όριο ενίσχυσης έως 200.000 ευρώ και 100.000 ευρώ για εμπορευματικές μεταφορές την τριετία σε επίπεδο επιχειρηματικού ομίλου, βάσει του ισχύοντος κανόνα de minimis (κανονισμός Ε.Ε. 1407/2013). Δεν σωρεύει με τις ενισχύσεις 3.1 του προσωρινού πλαισίου, αλλά μόνο με τις λοιπές ενισχύσεις de minimis.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω