Υπό Έλεγχο η Πυρκαγιά στον Πλατανιά

[χρόνος ανάγνωσης 54 δευτερόλεπτα]

Μια μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024, σε έκταση με καλάμια κοντά σε ξενοδοχειακές μονάδες στην περιοχή του Πλατανιά Χανίων, προκαλώντας άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων και απαιτώντας την άμεση συνεργασία όλων των πυροσβεστικών δυνάμεων της Κρήτης. Η φωτιά κατέστρεψε οχήματα και καλάμια, ενώ έφτασε πολύ κοντά σε κατοικίες και επιχειρήσεις, προκαλώντας φόβο για περαιτέρω εξάπλωση και πιθανή απειλή ανθρώπινων ζωών.
          Δύο μεγάλα ξενοδοχεία στην περιοχή εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους, με τους τουρίστες να παραμένουν έξω με τις βαλίτσες τους. Στις 17:50, ο αριθμός 112 ήχησε για δεύτερη φορά, προειδοποιώντας τους πολίτες στην πλατεία του Πλατανιά και στις δυτικές περιοχές να απομακρυνθούν δυτικά προς το Γεράνι, μέσω της παλαιάς εθνικής οδού.
          Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, κινητοποιήθηκαν είκοσι εννέα πυροσβέστες με έντεκα οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων. Παράλληλα, από αέρος συνδράμουν δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, ένα από την 115 Πτέρυγα Μάχης και ένα από το Ηράκλειο. Επιπλέον, ζητήθηκε η συνδρομή πυροσβεστικών υπηρεσιών από το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, ενισχύοντας έτσι τις προσπάθειες για τον έλεγχο της πυρκαγιάς.
          Σύμφωνα με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων, κ. Ξενοφώντα Τσιλιμιγκάκη, η πυρκαγιά μπήκε σε οικοπεδικούς χώρους, γεγονός που απαίτησε την παρουσία ισχυρών δυνάμεων πυρόσβεσης. Ευτυχώς, οι δυνάμεις ήταν διαθέσιμες και κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν από την ταχύτητα με την οποία κινούταν το πύρινο μέτωπο προς τον Πλατανιά, η άμεση και συντονισμένη αντίδραση των δυνάμεων πυρόσβεσης απέτρεψε τα χειρότερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω