Ροή Ειδήσεων

Χαιρετισμός Μητροπολίτη κκ Δαμασκηνού

Κύριε Διευθυντά, κύριε αγαπητέ Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού εκλεκτοί σύνεδροι και προσκεκλημένοι έχω την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να σας μεταφέρω την ευχή και την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας Κυδωνίας και Αποκορώνου κκ Δαμασκηνού.
Χαιρετίζουμε την έναρξη του Συνεδρίου Κρητών Φιλοξενία γεγονός το οπαίο έρχεται να δώσει μία εις έτη συμβολή εις την παραδοσιακή φιλοξενία των Κρητών. Είναι γεγονός ότι στην προσπάθειά μας να εντοπίσουμε την παραδοσιακή φιλοξενία επιβάλλεται να γνωρίσουμε την ύπαιθρο, την πλέον απομακρυσμένη από τα αστικά κέντρα ώστε να εντοπιστεί η ενδόμυχη έκφραση της φιλοξενίας των ανθρώπων. Βεβαίως η φιλοξενία λαμβάνει μία άλλη διάσταση η οποία άλλοτε είναι στα όρια του επιτρεπτού και άλλοτε υπερβαίνει αυτά. Το μεν ένα είναι αποδεκτό το δε έτερον είναι απορριπτέον ωστόσο και οι δύο μορφές έχουν ανάλογα αποτελέσματα. Πράξεις μεμονωμένες οι οποίες δυσφημούν το τόπο και την παράδοση είναι απορρίπτεες και αντίθετες με τους ανθρώπους οι οποίοι με μόχθο και υπομονή συμβάλουν στην ανάπτυξη και καλή διαφήμιση της χώρας μας.
Οι ομιλητές και οι εισηγήσεις των, σίγουρα θα προβληματίσουν και θα προσφέρουν ιδέες σε νέους ανθρώπους που θα επιχειρήσουν στο χώρο της φιλοξενίας. Σε όλους εύχομαι καλή δύναμη, υπομονή και οι καρποί των κόπων δεν φαίνονται στο πρώτο έτος αλλά θα έχουν διαχρονικότητα. Σας ευχαριστώ πολύ και καλή επιτυχία, επί τούτοις διατελώ μετ΄ ευχών και κυρίως αγάπης ο Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός.

Επιστροφή στο 5ο τεύχος

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω