Ροή Ειδήσεων

Χρεοκοπία καταστημάτων εστίασης

Μία στις τέσσερεις επιχειρήσεις εστίασης στα Χανιά κινδυνεύουν να μην ανοίξουν μετά τα απαγορευτικά μέτρα λόγω κορονοϊού επισημαίνουν σε κοινή Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη το Επιμελητήριο Χανίων και ο Σύλλογος Εστίασης νομού Χανίων.
Ειδικότερα στην Επιστολή υπάρχουν προτάσεις που αποτελούν την εξέλιξη προηγούμενης κοινής παρέμβασης των δύο θεσμικών φορέων προς την Ελληνική Κυβέρνηση στις 13 Αυγούστου 2020, όταν είχαν επιβληθεί και έκτακτα μέτρα απαγόρευσης της λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης στα Χανιά.
Συγκεκριμένα οι κοινές προτάσεις:
1. Περαιτέρω μείωση του ΦΠΑ στην Εστίαση, στο 6% στα τρόφιμα και 13% στα οινοπνευματώδη ποτά, τουλάχιστον για τα έτη 2021 και 2022.
2. Έκτακτη κρατική και οριζόντια επιδότηση κεφαλαίου επανεκκίνησης σε πολύ μικρές (€6.000) και μικρές (€10.000) επιχειρήσεις της Εστίασης με την παράλληλη μετατροπή των προηγούμενων δανείων της Πολιτείας σε μη επιστρεπτέα.
3. Παράταση ισχύος της επιδότησης ενοικίου κατά 40% από την Πολιτεία για το σύνολο του 2021.
4. Επιδότηση 100% ασφαλιστικών εισφορών επιχειρήσεων για το πρώτο εξάμηνο από την επανεκκίνηση του κλάδου της Εστίασης, με την προϋπόθεση να μη μειωθεί το προσωπικό τους.
5. Διαγραφή των χρεών τα οποία δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της Πανδημίας. Ένταξη των παλαιών οφειλών προς το Δημόσιο σε νέα ρύθμιση έως 120 δόσεις. Παράλληλη επιβράβευση με διαγραφή κατά 30% φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τις επιχειρήσεις που δεν θα επιλέξουν να ενταχτούν στο νέο πρόγραμμα.
6. Επαναφορά του προγράμματος «Γέφυρα» με την ανάληψη από το κράτος της υποχρέωσης πληρωμής ενός μέρους της δόσης των επιχειρηματικών δανείων.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω