Ψηφιακός αγγειογράφος ΠαΓΝΗ

Ο πιο σύγχρονος ψηφιακός αγγειογράφος της Ελλάδας τέθηκε σε λειτουργία στην Κρήτη, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ) με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο έργου που εντάχθηκε στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης και κόστισε 1,2 εκ. ευρώ.
Πρόκειται για έναν από τους πέντε καλύτερους στην Ευρώπη και χρησιμοποιείται για ενδαγγειακές επεμβάσεις στον εγκέφαλο, ενδομοσχεύματα σε ανευρύσματα κοιλιακής και θωρακικής αορτής, διακαθετηριακούς εμβολισμούς σε επείγουσες αιμορραγίες τραυματικές ή μη και τέλος επεμβατικές ογκολογικές πράξεις στο ήπαρ και σε άλλα όργανα, όπως εξήγησαν οι καθηγητές Ακτινολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Απόστολος Καραντάνας και επεμβατικής ακτινολογίας Δημήτρης Τσέτης.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε: «Συνεχίζουμε τη στήριξη της δημόσιας υγείας. Περιμένουμε τις προτάσεις από την 7η ΥΠΕ κι ένα σημαντικό ποσό θα δοθεί για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό των νοσοκομείων μας και στη συνέχεια».
Στην εκδήλωση παρουσίασης του μηχανήματος παρευρέθηκαν ο Διοικητής του ΠαΓΝΗ κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης, και ο κ. Στέλιος Κτενιαδάκης, Αναπληρωτής Διοικητής του ΠαΓΝΗ, η κυρία Λένα Μπορμπουδάκη, Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και ο κ. Λάμπρος Βαμβακάς Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Περιφέρειας.
Επίσης στην τελετή παραβρέθηκαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ευάγγελος Ζάχαρης, Καρδιολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ καθώς και τα Διευθυντικά στελέχη του νοσοκομείου και το προσωπικό του τμήματος. 

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω