10° Πανελλήνιο Συνέδριο Επαγγελματικού και Συνεδριακού Τουρισμού

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον του Συνεδριακού Τουρισμού ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 10°  Ετήσιο Συνέδριο του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO, «Back to the Future». Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε 5-6 Μαρτίου 2020 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Αν και οι οργανωτές και όλα τα επαγγέλματα που εμπλέκονται με τον επαγγελματικό τουρισμό βρίσκονται σε μια περίοδο διαχείρισης έντονης κρίσης, οι ομιλίες τόσο του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, όσο και του υφυπουργού Τουρισμού Μάνου Κόνσολα, ενέπνευσαν εμπιστοσύνη και αισιοδοξία για το μέλλον του Συνεδριακού Τουρισμού.
Την ανάγκη χάραξης στρατηγικής που θα οδηγήσει στο μέλλον του συνεδριακού και MICE τουρισμού, επεσήμανε στην ομιλία της η πρόεδρος του HAPCO Ειρήνη Τόλη, τονίζοντας, ότι: «Η χρονική συγκυρία κατά την οποία συναντιόμαστε, έρχεται απλώς να επιβεβαιώσει αυτό που ήδη γνωρίζουμε όλοι όσοι δραστηριοποιούμαστε στον τομέα του τουρισμού: Πόσο εύθραυστος είναι αυτός σε κάθε εξωγενή παράγοντα, πολιτικό, οικονομικό, περιβαλλοντικό.»
Κατά τη διάρκεια του διήμερου Συνεδρίου ο Ori Lahav, πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων, IAPCO (International Association of Professional Congress Organizers) & Vice President, Kenes, τίμησε το συνέδριο με την παρουσία του και μίλησε για τη συμβολή του συνεδριακού τουρισμού στην παγκόσμια οικονομία, αλλά και τις τάσεις που θα επικρατήσουν στην παγκόσμια συνεδριακή βιομηχανία και αγορά MICE σε βάθος δεκαετίας.
Επίσης, στο συνέδριο συμμετείχε και η  γνωστή στην παγκόσμια τουριστική κοινότητα Nicky McGrane, CEO, Conference Partners International, η οποία εστίασε σε θέματα ηγεσίας, προσωπικής ανάπτυξης, αλλά και καλές πρακτικές προώθησης προορισμών.
Και οι δύο ομιλητές προσέθεσαν γνώσεις και συνέβαλαν στην προσωπική εξέλιξη των συνέδρων με την πολυετή διεθνή εμπειρία τους.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε ακόμα ομιλίες για την αγορά MICE με όραμα το 2030, τις επιτυχημένες πρακτικές προώθησης συνεδριακών προορισμών, την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και την βιώσιμη ανάπτυξη του, την εξέλιξη στα New Media, την αιχμή της τεχνολογίας και νέες προοπτικές για οργανωτές και διερμηνείς συνεδρίων.
Παράλληλα, ακούστηκαν ομιλίες για τη γυναίκα ηγέτη, για την εποικοδομητική συνύπαρξη των γενεών, για τη σημασία της ευεξίας στην αποδοτικότητα, για το μέλλον της εκπαίδευσης, για τις προκλήσεις και ευκαιρίες Επικοινωνίας και φέραμε τη νέα γενιά στο προσκήνιο με διαγωνισμό προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, με στόχο να ενισχύσει το ενδιαφέρον των νέων για το Συνεδριακό Τουρισμό.
Στο Συνέδριο παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, ο Βαγγέλης Βλάχος Διευθλυνων Σύμβουλος της ΕΑΤΑ, ο Γιώργος Βερνίκος Γενικός Γραμματέας ΔΣ ΣΕΤΕ, ο Λύσανδρος Τσιλίδης  Πρόεδρος FedHATTA, o Νίκος Κελαϊδίτης πρόεδρος HATTA και η Ελένη Σωτηρίου, Διευθύντρια του Γραφείου Συνεδρίων Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω