[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 5 δευτ.]
Την 14η Γευσιγνωσία διοργανώνει το Δίκτυο Συλλόγων Μεσαράς, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απεσωκαρίου και συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Γόρτυνας, στις 4 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 6:30 το απόγευμα, στο Δημοτικό Σχολείο Απεσωκαρίου.
Στο ετήσιο συναπάντημα των Συλλόγων της Μεσαράς, για 14η συνεχή χρονιά, θα παρουσιάσουμε γεύσεις και αρώματα Κρήτης, αναδεικνύοντας την κρητική – μεσογειακή διατροφή και παρουσιάζοντας παραδοσιακά πιάτα που αποτελούν μέρος της πολιτιστικής κουλτούρας του νησιού. Τοπικοί Σύλλογοι από όλη την Μεσσαρά, γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι της εκδήλωσης καθώς με την εισφορά τους, η τοπική κουζίνα προβάλλεται και εδραιώνεται στην καθημερινότητα των νοικοκυριών.
Αναλυτικά το Πρόγραμμα εκδήλωσης:
18.30: Εγκαίνια Εκδήλωσης.
18.45: Καλωσόρισμα Πολιτιστικών Συλλόγων.
19.00 – 19.45: Ομιλίες.• Δημιουργία ψηφιακού γαστρονομικού χάρτη της Μεσαράς διαφημίζοντας ταυτόχρονα την γαστρονομία της περιοχή μας και τα προϊόντα της μέσω επιστημονικής ιστοσελίδας: Δίκτυο Συλλόγων Μεσσαράς.• Γυναικείοι Συνεταιρισμοί και η Συνεισφορά τους στην Οικονομία της Τοπικής Κοινωνίας: Εβελίνα Φραγκιαδάκη – Διεθνολόγος & Επικοινωνιολόγος.• Μινωική Διατροφή: Διαμαντής Παναγιωτόπουλος – Δρ. Αρχαιολογίας.
20.00: Παρουσίαση πιάτων με τοπικές κρητικές συνταγές από τους πολιτιστικούς συλλόγους και καταγραφή συνταγών.20.30: Γευσιδοκιμασίες Πιάτων.
21.00: Παρουσίαση Γλυκών Δημιουργιών και Γλυκών του Κουταλιού.
21 15: Γευσιδοκιμασία Τοπικών Αποσταγμάτων.
21.30: Απονομή Διπλωμάτων Συμμετοχής και Δώρων.
21.45μ.μ: Μουσική Συναυλία με την Εμμανουέλα Νινιράκη.
Παράλληλες Δράσεις:
• Παρουσίαση «Κρητικού Υγιεινού Παιδικού Πρωινού Γεύματος».
• Παιδικά Εργαστήρια:
Γνωριμία των μικρών μας φίλων με τα τοπικά προϊόντα και Παιδικό εργαστήριο αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής.




