Ροή Ειδήσεων

Ενιαία Κεφαλαιαγορά ΕΕ

Η έκδοση πράσινου ομολόγου θα είναι το κλειδί για την ολοκλήρωση ενιαίας κεφαλαιαγοράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρει δήλωση της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής για το ευρώ, που συνεδρίασε με διευρυμένη σύνθεση.
Υπενθυμίζεται ότι η κατεύθυνση της Παγκόσμιας Τράπεζας, για την οικονομική ανάπτυξη στην μετά covid εποχή, είναι η «Ανάγκη των Δημοτικών Αρχών των πόλεων να οικοδομήσουν πράσινες παρεμβάσεις, να ενώσουν τους ενδιαφερόμενους και να δημιουργήσουν το κατάλληλο περιβάλλον που απαιτείται για τη συγκέντρωση χρηματοδότησης από τον ιδιωτικό τομέα. Μάλιστα προτείνει και την έκδοση δημοτικών ομολόγων με τον τίτλο «πράσινα ομόλογα».
Συγκεκριμένα η δήλωση της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής:
1. Η ισχυρή, ταχεία και συντονισμένη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της σε επίπεδο οικονομικής πολιτικής έχει προετοιμάσει το έδαφος για μια ισχυρή, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάκαμψη από την κρίση COVID-19.
2. Σημειώνουμε την επιστολή του προέδρου του Eurogroup της 18ης Ιουνίου 2021 και την ανάγκη να εφαρμοστεί ένας υποστηρικτικός δημοσιονομικός προσανατολισμός για το 2021 και το 2022. Εκφράζουμε ικανοποίηση για τον συνεχή και στενό συντονισμό των δημοσιονομικών πολιτικών στη ζώνη του ευρώ, ο οποίος υποστηρίζεται από μια δέσμευση για δημοσιονομική βιωσιμότητα, προκειμένου να εδραιωθεί η ανάκαμψη και να αποφευχθούν τυχόν παρατεταμένες δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας στις κοινωνίες μας.
3. Επαναλαμβάνουμε την πλήρη δέσμευσή μας για την ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης και, αξιοποιώντας τις πρόσφατες συζητήσεις, καλούμε το Eurogroup σε διευρυμένη σύνθεση να συμφωνήσει, αμελλητί και σε συναινετική βάση, επί ενός σταδιακού και χρονικά οριοθετημένου προγράμματος εργασιών σχετικά με όλα τα εκκρεμή στοιχεία που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης.
4. Υπογραμμίζουμε την πολιτική μας στήριξη προς την Ένωση Κεφαλαιαγορών και ζητούμε την ταχεία υλοποίηση του σχεδίου δράσης για την Ένωση Κεφαλαιαγορών σύμφωνα με τις προτεραιότητες που καθορίζονται στα συμπεράσματα του Συμβουλίου της 3ης Δεκεμβρίου 2020. Πρέπει να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν τυχόν διαρθρωτικές προκλήσεις για την ολοκλήρωση και την ανάπτυξη των κεφαλαιαγορών, ιδίως σε στοχευμένους τομείς της νομοθεσίας περί αφερεγγυότητας επιχειρήσεων.
Η πράσινη χρηματοδότηση, περιλαμβανομένου ενός προτύπου πράσινου ομολόγου, μπορεί να αποτελέσει καταλύτη για μια ολοκληρωμένη Ένωση Κεφαλαιαγορών.
5. Θα επανεξετάσουμε την πρόοδο ως προς το σύνολο των ζητημάτων αυτών στη συνεδρίασή μας τον Δεκέμβριο του 2021.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω