2ος Διαγωνισμός «Ηλεκτροσυγκόλλησης»

Οι Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου διοργανώνουν τον 2ο διαγωνισμό Ηλεκτροσυγκόλλησης στο Ηράκλειο της Κρήτης, την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022, στις 17.00πμ και θα ολοκληρωθεί με τις απονομές την ίδια μέρα.
Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν οι απόφοιτοι των εκπαιδευτικών τμημάτων ηλεκτροσυγκόλλησης που έχουν ολοκληρωθεί από το 2017 έως σήμερα.
Ο χώρος διεξαγωγής είναι οι εγκαταστάσεις των Τεχνικών Σχολών Ικάρου και Αρχιμήδους 1 στη Νέα Αλικαρνασσό στο χώρο των εργαστηρίων Ηλεκτροσυγκόλλησης.
          Στόχος του διαγωνισμού είναι να προωθήσει το θεσμό της εφαρμοσμένης Ηλεκτροσυγκόλλησης στην Ελλάδα και να αναδείξει και να υποστηρίξει τους ταλαντούχους ηλεκτροσυγκολλητές προφέροντας τους περαιτέρω εξειδίκευση και επιμόρφωση.
          Το έπαθλο για τη νικήτρια ομάδα θα είναι η δωρεάν συμμετοχή με όλα τα έξοδα καλυμμένα στο δεκαπενθήμερο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης ηλεκτροσυγκολλητών που θα πραγματοποιηθεί το χειμώνα του 2023 στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής εταιρείας Ηλεκτροσυγκολήσεων DVS-GSI στο Dusseldorf  της Γερμανίας.
          Ο διαγωνισμός θα αποτελείται από μια κατασκευή που ολοκληρώνεται την ίδια μέρα και θα συμμετέχουν μέχρι 4 ομάδες των τριών ατόμων η κάθε μια.
Η κατασκευή για το διαγωνισμό αφορά στη δημιουργία μιας συγκεκριμένης μεταλλικής κατασκευής και διαρκεί 120 λεπτά.
          Η προσπάθεια κάθε ομάδας θα κριθεί από επταμελή επιτροπή αξιολόγησης εμπειρογνωμόνων – εκπροσώπων φορέων αποτελούμενη από τους: (Καρίτης Αντώνης (Μηχανικός, εκπαιδευτής Εργαστηρίων Ηλεκτροσυγκόλλησης Τεχνικών Σχολών), Gregor Evers (Διευθυντής και Εξεταστής Γερμανικής εταιρείας Ηλεκτροσυγκολλήσεων DVS-GSI) Σωπίκης Δημήτρης (Εκπρόσωπος Ελληνογερμανικής συνέλευσης), Μανουσάκης Γιώργος (Επιπλοποιός, εκπρόσωπος Τεχνικών Σχολών στην Ελληνογερμανική Συνέλευση), Λεκάκης Μπάμπης (Πρόεδρος ΟΕΒΝΗ), Βοριάς Στέλιος (Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου), Αβραάμ Γρηγόρης (Αντιπρόεδρος και προεδρεύων Τεχνικών Σχολών Επιμελητηρίου Ηρακλείου).
          Κριτήρια αξιολόγησης του διαγωνισμού μεταξύ άλλων αποτελούν και η ποιότητα συγκόλλησης (οπτικός έλεγχος), η ακρίβεια του πάχους κόλλησης, η επιλογή κατάλληλου ηλεκτροδίου και τύπου συγκόλλησης η συμφωνία διαστάσεων και σχήματος τελικής κατασκευής με το αρχικό σχέδιο, η ανθεκτικότητα και λειτουργικότητα της τελικής κατασκευής κτλ.

HurryTimer: Invalid campaign ID.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω