6ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, διοργανώνει τον 6ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου στο Ρέθυμνο, στις 21 και 22 Μαρτίου 2020.
Ειδικότερα στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν επιχειρήσεις τυποποίησης/εμπορίας ελαιολάδου κάθε μορφής, συνεταιριστικές Οργανώσεις, παραγωγοί ή ομάδες παραγωγών, που διαθέτουν στην αγορά Κρητικό επώνυμο τυποποιημένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο συμβατικό ή/και βιολογικό, να διαθέτουν brand & LOT number, ελαιοκομικής περιόδου 2019-2020 σε ποσότητα τουλάχιστον 1.000 κιλών. Οι αιτήσεις για την συμμετοχή είναι ανοιχτές μέσω της ιστοσελίδας του διαγωνισμού www.cretanooc.org. Η αποστολή δειγμάτων ολοκληρώνεται στις 16 Μαρτίου 2020.
Η Αξιολόγηση θα γίνει το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020 στο Εργαστήριο Οργανοληπτικής αξιολόγησης ελαιολάδου της Α.Σ. Ρεθύμνου, με την συμμετοχής της έγκριτης ομάδας Κριτών/δοκιμαστών, από τους 4 νομούς της Κρήτης και με επικεφαλείς την κα. Χριστοπούλου Έφη εκπρόσωπο του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου και τον Antionio Giuseppe Lauro πρόεδρο του EVO IOOC International Olive Oil Contest της Ιταλίας, έμπειρους και διακεκριμένους πανελίστες.
Συντονίστρια του διαγωνισμού θα είναι κα Γερμανάκη Ελευθερία.
Η τελετή βράβευσης θα γίνει στο Ρέθυμνο στις 22 Μαρτίου 2020 με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και συμπερασμάτων για την ελαιοκομική περίοδο 2019-2020.
Συνδιοργανωτές του διαγωνισμού είναι Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ), ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ), ο Σύνδεσμος Τυποποιητών Κρήτης (ΣΥΤΕΚ), το Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, ο ΕΛΓΟ Δήμητρα, το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών  Χανίων, το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) και το Εργαστήριο Oργανοληπτικής Αξιολόγησης Α.Σ. Ρεθύμνου.
Για περισσότερες πληροφορίες για την συμμετοχή σας και την υποβολή αιτήσεων επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.cretanooc.org ή επικοινωνήστε με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης στα τηλ 28313 40705 – 697 9552 591 & [email protected]

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω