[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό]
Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργανώνουν τον 9ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου και παρουσιάζουν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 και ώρα 11.00 π.μ. στο Aquila Atlantis Hotel, στο Ηράκλειο.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Κρήτης Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη και ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών και Αγροδιατροφικής , Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Σταύρος Τζεδάκης προσκαλούν στην εκδήλωση που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς ο αριθμός συμμετεχόντων ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη, αναδεικνύοντας την σημασία που έχει το κρητικό ελαιόλαδο ως προϊόν για το νησί.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
11:00 Προσέλευση — Έναρξη
Χαιρετισμοί επισήμων.
11:30
«Φυτοπροστασία της Ελιάς και υπολείμματα στο ελαιόλαδο»
Δρ. Λευτέρης Αλυσσανδράκης, Επίκουρος Καθηγητής Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων, Τμήμα Γεωπονίας, ΕΛΜΕΠΑ.
11:45-12:00
«Παράγοντες που επηρεάζουν την οργανοληπτική ποιότητα του ελαιολάδου».
Έφη Χριστοπούλου, Επικεφαλής της Κριτικής Επιτροπής, Χημικός, Εμπειρογνώμονας της Ε.Ε. και του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας.
12:00-12:20
Αποτελέσματα Παγκρήτιου Διαγωνισμού, Σχολιασμός & Ποιοτικό Προφίλ Δειγμάτων.
Έφη Χριστοπούλου, Επικεφαλής της Κριτικής Επιτροπής,
Χημικός, Εμπειρογνώμονας της Ε.Ε. και του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας.
12:20-13:00
Τελετή απονομής Βραβείων & Τιμητικών Διακρίσεων.
13:00-14:00
Κλείσιμο Εκδήλωσης.
Θα ακολουθήσει μπουφές με συνταγές από το σήμα της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης «Κρητικό Δεκατιανό».




