Ροή Ειδήσεων

Απονομή Σήματος «Κρητικό Μπακάλικο»

[χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά και 20 δευτ.]

Με το σήμα «Κρητικό Μπακάλικο» της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης, πιστοποιήθηκε το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου, όπου οι εκατομμύρια επιβάτες Έλληνες και ξένοι, σε ετήσια βάση θα μπορούν να αγοράζουν κρητικά προϊόντα όπως ελαιόλαδο, βότανα, μέλι, παξιμάδια κ.α. που φέρουν το σήμα «Κρήτη». 
          Η απονομή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2023, σε μία λιτή εκδήλωση παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του Αντιπεριφερειάρχη και Προέδρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Σταύρου Τζεδάκη, του Προέδρου του ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης Μανώλη Χαχλιούτη και του Γενικού Διευθυντή του ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου Γιώργου Χαλεπάκη.      
Υπενθυμίζεται εδώ κι ένα χρόνο περίπου, έχει πιστοποιηθεί το εστιατόριο «Αθηνά» του ΚΤΕΛ, που βρίσκεται στον επιβατικό σταθμό, με το σήμα «Κρητική Κουζίνα» όπου καθημερινά προετοιμάζεται και προσφέρεται με φρέσκα τοπικά προϊόντα, ένα διαφορετικό μενού με κρητικές συνταγές. Μάλιστα ο επισκέπτης μπορεί  να γευτεί εξαιρετικά πιάτα της Κρητικής κουζίνας. Επίσης έχει πιστοποιηθεί η καφετέρια του υπεραστικού σταθμού με το σήμα «Κρητικό Δεκατιανό» όπου προσφέρονται σάντουιτς με παραδοσιακά τυριά και αλλαντικά. 
            Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωση του ανέφερε: «Ευχαριστώ ιδιαίτερα τη Διοίκηση του ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου για αυτή την εποικοδομητική συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και την Αγροδιατροφική μας Σύμπραξη, με στόχο την πιστοποίηση και διάθεση των κρητικών μας προϊόντων. Μέσα από το «Κρητικό Μπακάλικο» χιλιάδες Έλληνες και ξένοι επισκέπτες που μεταφέρονται από τους σταθμούς του υπεραστικού ΚΤΕΛ, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ποιοτικά προϊόντα της Κρήτης. Το επόμενο διάστημα θα επιδιώξουμε να γίνει ανάλογη συνεργασία και με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ στα Χανιά. Κοινός μας στόχος παραμένει η ανάδειξη της ιδιαίτερης ταυτότητας της Κρητικής διατροφής, η ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενή τομέα και βεβαίως η διαφύλαξη της ποιότητας των τοπικών προϊόντων».
          Ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης στο τομέα Μεταφορών- Επικοινωνιών και σε θέματα Αγροδιατροφικής Σταύρος Τζεδάκης, Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης είπε: «Συνεχίζεται η πολύ καλή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και του ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ και το Γενικό Διευθυντή κι όλους όσους συντέλεσαν σε αυτή την προσπάθεια. Επίσης τον Περιφερειάρχη Κρήτης που στηρίζει κάθε προσπάθεια της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης. Έχουμε ήδη πιστοποιήσει σε αυτό το χώρο τα δύο σήματα της Αγροδιατροφικής. Το εστιατόριο με το σήμα «Κρητική Κουζίνα» όπου έχει εντάξει μια σειρά Κρητικών συνταγών στο μενού του αλλά και το «Κρητικό Δεκατιανό» με το κρητικό σάντουιτς με τη γραβιέρα το ανθόγαλο και το απάκι, τις παραδοσιακές πίτες και τις σαλάτες με το κρητικό ελαιόλαδο. Σήμερα είμαστε εδώ για να πιστοποιήσουμε το «Κρητικό Μπακάλικο» όπου βλέπουμε ότι βάζουν προϊόντα τυποποιημένα, ποιοτικά προϊόντα, από παραγωγούς της Κρήτης, που είναι προς διάθεση των επισκεπτών του ΚΤΕΛ. Στόχος και των δύο πλευρών είναι να δούμε πώς μπορούμε να προωθήσουμε τα άριστα τοπικά μας προϊόντα και την κρητική διατροφή, να δώσουμε τη δυνατότητα στους επισκέπτες του νησιού μας, να δοκιμάσουν τα τοπικά μας προϊόντα και να καταλάβουν τη μοναδική τους γεύση και τη διατροφική τους αξία».  
          Ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου Μανόλης Χαχλιούτης ανέφερε: «Σκοπός της εταιρείας μας είναι να αναδείξουμε την τοπική διατροφή την κρητική κουζίνα τα κρητικά μας προϊόντα. Έχουμε άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, και από κοινού στοχεύουμε στην μεγαλύτερη προβολή των Κρητικών προϊόντων, της Κρητικής διατροφής μέσω του υπεραστικού ΚΤΕΛ με το οποίο ταξιδεύουν σε ετήσια βάση εκατομμύρια άνθρωποι κυρίως τουρίστες, οι οποίοι θα μπορούν πλέον να γεύονται την κρητική κουζίνα αλλά και να αγοράζουν τα προϊόντα του νησιού».  
          Τέλος ο Γενικός Διευθυντής του ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου Γιώργος Χαλεπάκης ανέφερε: «Το ΚΤΕΛ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και την Αγροδιατροφική Κρήτης δημιούργησε το πρώτο πιστοποιημένο κρητικό μπακάλικο και την πρώτη πιστοποιημένη κρητική κουζίνα στο εστιατόριο μας.  Σκοπός όλης αυτής προσπάθειας είναι να προάγουμε τα κρητικά μας προϊόντα, από τα καλύτερα στον κόσμο, όπως και τη Κρητική μας διατροφή. Ετησίως 3 με 4 εκατομμύρια επιβάτες που ταξιδεύουν με το υπεραστικό ΚΤΕΛ, κυρίως τουρίστες, θα βλέπουν αυτά τα προϊόντα, θα τα γεύονται ενώ θα έχουν την δυνατότητα και να τα αγοράζουν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω