Τριήμερο παράλληλων εκδηλώσεων με θέατρο σκιών, ξεναγήσεις και εργαστήρια στο πλαίσιο της έκθεσης «απ’ τη μεριά των σοφών και των τρελών» για τον Θεόφιλο Χατζημιχαήλ, διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου από την Παρασκευή 15 έως και την Κυριακή 17 Απριλίου 2022.
Συγκεκριμένα, η επιμελήτρια της έκθεσης Ίρις Κρητικού θα πραγματοποιήσει δύο ξεναγήσεις για το κοινό που θα βρεθεί στη Βασιλική, την Παρασκευή 15 Απριλίου στις 20:00 και την Κυριακή 17 Απριλίου στις 11:30 το πρωί. Πριν τις ξεναγήσεις, χαιρετισμό θα απευθύνει ο Διευθυντής του Μουσείου Tériade – Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη, Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος, που θα βρεθεί στο Ηράκλειο από τη Μυτιλήνη ειδικά για αυτές τις εκδηλώσεις.
Τέλος, το Σάββατο 16 Απριλίου στις 10:00 το πρωί και στις 12:15 το μεσημέρι, σε συνδιοργάνωση με την ΔΕ.ΠΑ.ΝΑ.Λ, θα πραγματοποιηθούν από τον Χρήστο Στανίση εργαστήρια κατασκευής φιγούρας σκιών για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών στο Βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
Ο αριθμός των παιδιών που θα συμμετάσχουν είναι περιορισμένος και ως εκ τούτου η κράτηση είναι απαραίτητη στο τηλέφωνο 2813409247.




