Αγροδιατροφική Σύμπραξη Κρήτης

Δυναμική και εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης, στη διεθνή έκθεση Τροφίμων & Ποτών «FOOD EXPO 2023», που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO στην Αθήνα.
Οι επιχειρήσεις – μέλη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, με τα Πιστοποιημένα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης – ΠΟΠ, και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης – ΠΓΕ όπως ελαιόλαδο, τυροκομικά, μέλι, σταφίδα, κρασί και παξιμάδι, έδωσαν την δυνατότητα σε εκατοντάδες εμπορικούς επισκέπτες της έκθεσης, να γνωρίσουν και να γευτούν τα προϊόντα της Κρητικής γης. Η ανταπόκριση των επισκεπτών ήταν θερμή ώστε να πραγματοποιηθεί μεγάλος αριθμός εμπορικών συναντήσεων με σημαντικούς ξένους αγοραστές και εισαγωγείς, από όλο τον κόσμο.
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός της έκθεσης οι chefs Μιχάλης Παπακυρίτσης και Μαριάννα Ξοφάκη παρουσίασαν εξαιρετικές προτάσεις για brunch με κρητικά προϊόντα ενώ ο Σταύρος Τζεδάκης, Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης σε θέματα αγροδιατροφής και Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Κρήτης, μίλησε αναλυτικά για τη μοναδικότητα και την ποιότητα των παραδοσιακών κρητικών προϊόντων, και τα σήματα πιστοποίησης που συμβάλουν στην αναγνώριση των Κρητικών προϊόντων σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Κρήτης Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη, αναφέρθηκε στη επισήμανση των τροφίμων και στην στρατηγική από το Αγρόκτημα στο πιάτο.
Τέλος στο εκθεσιακό χώρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, η Executive Chef, Νεκταρία Κοκκινάκη, μαγείρεψε καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης, υπέροχες Κρητικές συνταγές με Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. προϊόντα, τις οποίες δοκίμασε πλήθος επισκεπτών, αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια.

Πηγή 15o Τεύχος ΚΡΗΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω