Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας στη Ναυτιλία

[χρόνος ανάγνωσης 47 δευτερόλεπτα]

Με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας, που έχει καθιερωθεί από τον Διεθνή Οργανισμό Ναυσιπλοΐας (ΙΜΟ), στις 18 Μαΐου κάθε έτους, ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στη Ναυτιλία, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία τιμά τις γυναίκες Ναυτικούς όλου του κόσμου και στέλνει μήνυμα φυλετικής ισότητας στο χώρο της ναυτιλίας.
          Το μήνυμα της ΠΝΟ έχει ως εξής: «Ο Σκοπός μας, για πλήρη συμμετοχή των γυναικών στα επαγγέλματα του ναυτιλιακού κλάδου παραμένει αναλλοίωτος και ο κύριος στόχος μας επικαιροποιείται συνεχώς μέχρι την τελική, ισότιμη αποκατάσταση των γυναικών Ναυτικών στα πλοία.
          Το κεντρικό μήνυμα του ΙΜΟ για το 2024 που είναι: «Ασφαλείς Ορίζοντες: Γυναίκες που διαμορφώνουν το μέλλον της ασφάλειας στη θάλασσα», τονίζει την ικανότητα των γυναικών να ανταπεξέλθουν στις αντίξοες συνθήκες εν πλω, αλλά και στην ασφάλεια ανθρώπων, πλοίων και αγαθών!
          Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στη Ναυτιλία αφορά και όλες τις άξιες γυναίκες που εργάζονται στο ναυτιλιακό χώρο γενικότερα των ναυτικών και των ναυτιλιακών επαγγελμάτων.
          Σεβόμαστε και τιμάμε όλες αυτές τις δημιουργικές και πολυδύναμες γυναίκες που ακολουθούν ένα από τα επαγγέλματα της θάλασσας, αλλά και όσες νέες γυναίκες επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το χώρο της ναυτιλίας. Πρέπει και επιβάλλεται να είναι ισάξια μέλη, στο πλευρό κάθε επαγγελματία Ναυτικού. Τους αξίζει σεβασμός και τιμή. Καλά ταξίδια, δύναμη και υγεία!»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω