Τιμητική εκδήλωση Μάχης Κρήτης

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό]

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Συλλόγων και οι Κρητική Σύλλογοι της Αττικής διοργάνωσαν με επιτυχία την ετήσια εκδήλωση τιμής για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης στην Αθήνα, τιμώντας έτσι την ιστορική αυτή στιγμή που συνέβαλε αποφασιστικά στην πορεία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
          Το πρωί της Κυριακής 26 Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκε  Επιμνημόσυνη Δέηση στην Μητρόπολη Αθηνών στην μνήμη των πεσόντων στη Μάχη της Κρήτης παρουσία πολιτικών, στρατιωτικών αρχών και των Κρητών της Αττικής.
          Στην συνέχεια έγινε πεζή μετάβαση στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, με τα λάβαρα των Κρητικών Σωματείων και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων. Κατέθεσαν στεφάνια εκπρόσωποι από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το ΓΕΕΘΑ, τα πολιτικά κόμματα, τη τοπική αυτοδιοίκηση, τους Κρητικούς Συλλόγους και τέλος έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
          Στην συνέχεια έλαβε μέρος πολιτιστικό πρόγραμμα επί της πλατείας Συντάγματος από τα χορευτικά τμήματα των Κρητικών Πολιτιστικών Συλλόγων. Τα συγκροτήματα κρητικής μουσικής και οι χορευτές απέδωσαν με δεξιοτεχνία παραδοσιακά τραγούδια και χορούς, ενώ το κοινό συμμετείχε ενεργά, δημιουργώντας μια θερμή και συναισθηματική ατμόσφαιρα.
          Η ετήσια αυτή εκδήλωση αποτελεί έναν σημαντικό θεσμό για την Κρητική κοινότητα της Αττικής, υπενθυμίζοντας σε όλους την αξία της ιστορικής μνήμης και την ανάγκη για διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κρήτης.
          Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Συλλόγων Μανώλης Πατεράκης ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και υποσχέθηκε ότι οι Κρήτες μέσω των Συλλόγων τους θα συνεχίσουν να τιμούν την Κρητική ιστορία και παράδοση με αντίστοιχες δράσεις και στο μέλλον.
          Σημειώνεται ότι όλοι οι Σύλλογοι των Κρητών σε όλη την χώρα έως και τις αρχές του Ιουνίου ολοκληρώνουν τις τοπικές εκδηλώσεις αποδίδοντας φόρο τιμής στους Κρήτες που έλαβαν μέρος στην Μάχη της Κρήτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω