Τουριστικές επενδύσεις Ιορδανίας

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 8 δευτ.]

Ο Τουρισμός του ΟΗΕ παρουσίασε έναν νέο τόμο του «Tourism Doing Business: Investment Guidelines», αυτή τη φορά με έμφαση στις επενδυτικές δυνατότητες του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας.
Η έκθεση παρουσιάστηκε στη Διάσκεψη «Επενδύοντας στον Τουρισμό: Ευκαιρίες και Προκλήσεις για Βιώσιμη Χρηματοδότηση», μέρος της 50ης Περιφερειακής Επιτροπής Τουρισμού του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή. Ο οδηγός που εκπονήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Ιορδανίας, παρέχει μια ολοκληρωμένη επισκόπηση της κοινωνικοοικονομικής πραγματικότητας του Βασιλείου, των τουριστικών του επιδόσεων και των επενδυτικών ευκαιριών.
          Μπροστά σε ένα κοινό από υψηλόβαθμους αξιωματούχους, επενδυτές και εμπειρογνώμονες από όλη την περιοχή, ο Τουρισμός των Ηνωμένων Εθνών τόνισε την ελκυστική πρόταση αξίας της χώρας, η οποία συγκαταλέγεται στα παγκοσμίως αναγνωρισμένα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, ένα νέο θαύμα του κόσμου, την Πέτρα. και μοναδικά φυσικά αξιοθέατα με περίφημα θεραπευτικά οφέλη. 
          Το 2023, ο τουρισμός δημιούργησε 7,4 δισεκατομμύρια δολάρια ξένων εισροών, ξεπερνώντας τα προ πανδημίας επίπεδα κατά 28% και επιβεβαίωσε τον ρόλο του ως μία από τις κύριες πηγές εισοδήματος για την οικονομία και κινητήρια δύναμη για την αύξηση του ΑΕΠ της χώρας.
          Οι κατευθυντήριες γραμμές παρέχουν επίσης μια λεπτομερή ανάλυση των επενδυτικών προοπτικών και της δυναμικής των επενδύσεων σε πράσινο πεδίο.
Όσον αφορά τις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις (ΑΞΕ), οι εισροές ΑΞΕ αυξήθηκαν κατά 83% το 2022, φτάνοντας το όριο του 1,1 δισεκατομμυρίου δολαρίων ΗΠΑ, που αντιστοιχεί σχεδόν στη μέση εισροή 10 ετών της χώρας. Μια τάση που φαίνεται να συνεχίστηκε και το 2023.
          Η χώρα εφαρμόζει επίσης μια σειρά από στρατηγικές για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και των επενδυτικών της πλαισίων και για την υποστήριξη του αναπτυσσόμενου καινοτόμου επιχειρηματικού οικοσυστήματος: το Όραμα Οικονομικού Εκσυγχρονισμού (2023 – 2030), τη Στρατηγική Προώθησης Επενδύσεων (2023 – 2026) και τον Εθνικό Τουρισμό της Ιορδανίας Στρατηγική (2021 – 2025). Αυτές οι πρωτοβουλίες αναμένεται να προσελκύσουν πρόσθετες επενδύσεις περίπου 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον τουριστικό τομέα έως το 2033.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω