Συνέργειες τουριστικής εκπαίδευσης

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 13 δευτ.]

Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) υλοποιεί και φέτος ευρωπαϊκά έργα κινητικότητας σπουδαστών και εκπαιδευτικών στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+, συνεχίζοντας την επιτυχή συνεργασία του με Εκπαιδευτικά Ινστιτούτα του τουριστικού τομέα της Περιφέρειας Umbria της Ιταλίας κατά την τελευταία δεκαετία. 
          Κατά το διάστημα 06/06/2024–04/07/2024 υλοποιείται το έργο «VET International Consortium for Tourism and Environment – VETITEC, Project n. 2023-1-IT01-KA121-VET_000139373», με 26 σπουδαστές και 12 εκπαιδευτές από τη Δημόσια Σχολή Τουρισμού Alberghiero του Σπολέτο, η οποία και έλαβε πρόσφατα πιστοποιητικό αριστείας από το πρόγραμμα ERASMUS+. Το πρόγραμμα αυτό αφορά την κινητικότητα σπουδαστών επαγγελματικής εκπαίδευσης που προβλέπει την υλοποίηση πρακτικής άσκησης/κατάρτισης σε επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας στον τομέα του τουρισμού για ένα μήνα. Το ΜΑΙΧ θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά την Διευθύντρια της Σχολής κ. Galassi Roberta και τον υπεύθυνο Διαχείρισης του προγράμματος ERASMUS+ της Σχολής κ. Paolo Diotallevi για την άριστη και συνεχή συνεργασία τα τελευταία χρόνια. 
          Το συγκεκριμένο έργο, στοχεύει στην απόκτηση/ενίσχυση επαγγελματικών προσόντων, γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων μέσω της έκθεσης σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον ενώ φιλοδοξούν να συνεισφέρουν στην ενίσχυση των εμπειριών των μαθητευόμενων, που σχετίζονται με την εργασία/εκπαίδευση σε διεθνές πλαίσιο. Προϋποθέτουν δε, την άριστη συνεργασία ιδρυμάτων εκπαίδευσης & κατάρτισης και επιχειρήσεων με πολλαπλά οφέλη για όλους τους συμμετέχοντες.  
          Λόγω της μεγάλης επιτυχίας υλοποίησης του προγράμματος ERASMUS+ τα τελευταία έτη, όσον αφορά στη συντονισμένη και αποτελεσματική διαχείριση του προγράμματος από το ΜΑΙΧ, αλλά και την απόλυτη ικανοποίηση των εκπαιδευόμενων και των επιχειρήσεων από την εκπαιδευτική κατάρτιση και τις προσφερόμενες υπηρεσίες, το ΜΑΙΧ θα υποδεχθεί τους επόμενους μήνες άλλους 24 σπουδαστές ενώ αναμένονται άλλοι 80 εκπαιδευτικοί από εκπαιδευτικά Ινστιτούτα της Ιταλίας να συμμετέχουν σε σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτών πάνω σε θέματα αποτελεσματικότερων μεθοδολογιών εκπαίδευσης στον τομέα του τουρισμού, της βιομηχανίας αλλά και κοινωνικής ένταξης από καταξιωμένους και έμπειρους καθηγητές στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+. Το ΜΑΙΧ θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά επίσης τον Διευθυντή του Εκπαιδευτικού Κέντρου της Περιφέρειας Ούμπρια (Umbria Training Centre) κ. Francesco Di Giacomo για τον συντονισμό των εκπαιδευτικών Ινστιτούτων της Ιταλίας και την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος ERASMUS+.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω