Λατομική ΑΤΕ ανάδοχος Φράγμα Πλακιώτισσας

[χρόνος ανάγνωσης 41 δευτερόλεπτα]

Με την παρουσία της αναδόχου εταιρείας Λατομική Α.Τ.Ε. και συγκεκριμένα τον κ.  Οδυσσέα Μαυρογιαννάκη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας στη Περιφέρεια Κρήτης για την επικείμενη έμφραξη του φράγματος Πλακιώτισσας. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 31.620.000 ευρώ.
          Η έμφραξη του φράγματος προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος της θερινής περιόδου (με έναρξη κατασκευής του πώματος έμφραξης τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024. Το Φράγμα Πλακιώτισσας κατασκευάστηκε στην περιοχή της Ανατολικής Μεσσαράς Π.Ε. Ηρακλείου, επί του χειμάρρου Αναποδάρη, πλησίον του οικισμού της Πλακιώτισσας. Το έργο αναπτύσσεται εντός των διοικητικών ορίων των Δήμων Γόρτυνας και Αρχανών –Αστερουσίων και το νερό θα ποτίσει μικτή αρδευόμενη έκταση 37.000 χιλ. στρεμμάτων και στους δυο Δήμους.  
          Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Νίκος Σκουλάς, οι Δήμαρχοι Αρχανών Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης, Γόρτυνας Μιχάλης Κοκολάκης, ο γενικός διευθυντής τεχνικών έργων Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Αγαπάκης, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Ψαρουδάκης, η Προϊσταμένη Δομών Περιβάλλοντος Μαργέτα Σγουρώ, στελέχη της διευθύνουσας υπηρεσίας κύριοι Χανδάνος και Μαρτάκης, ο τεχνικός σύμβουλος του φράγματος κ. Αστερίου και η κα Συγγελάκη (στέλεχος).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω