«Έφυγε» ο Γιώργος Σγουράκης

[χρόνος ανάγνωσης 35 δευτερόλεπτα]

Την τελευταία του πνοή άφησε ο σπουδαίος Χανιώτης σκηνοθέτης Γιώργος Σγουράκης σε ηλικία 78 ετών. Ο Γιώργος Σγουράκης είχε γεννηθεί στα Χανιά. Διετέλεσε πρόεδρος της «Παγκρητίου Ενώσεως», του «Συνδέσμου Παραγωγών Ελληνικής Τηλεόρασης», Γενικός Διευθυντής του ΟΠΑΠ και Πρόεδρος του «Αρχείου Κρήτης» και του «Συνδέσμου Ελλήνων Παραγωγών Κινηματογράφου – Τηλεόρασης & Oπτικοακουστικών Έργων».
          Το έργο του στην ελληνική τηλεόραση περιλαμβάνει εκατοντάδες ταινίες-ντοκουμέντα, μεταξύ των οποίων το «Μονόγραμμα», τη μακροβιότερη εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης. Μαζί με την αείμνηστη σύντροφό του Ηρώ, ήταν σκηνοθέτες και δημιουργοί πνευματικών και πολιτιστικών ταινιών, οι οποίες έχουν προβληθεί και προβάλλονται από την ελληνική τηλεόραση και σε τηλεοπτικά δίκτυα του εξωτερικού.
          Η Διεθνή Ένωση Κρητών Δημοσιογράφων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αναφέρει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της «Διεθνούς Ένωσης Κρητών Δημοσιογράφων & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης» στο άκουσμα του θανάτου του εκλεκτού Επίτιμου Μέλους της Ένωσής μας Γιώργου Σγουράκη, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του διακεκριμένου συναδέλφου, δασκάλου πολλών από εμάς και φίλου.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω