Νίκος Μηλιαράκης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ιδρυτικός Πρόεδρος του Δικτύου Οινοποιών Νομού Ηρακλείου και κεντρικός Συντονιστής του Wines of Crete

Ο Νίκος Μηλιαράκης γεννημένος στο Παρίσι και Μεταπτυχιακός απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Σορβόννης, ενεπλάκη από πολύ νωρίς στον τομέα των πωλήσεων και του κρασιού, διαχειριζόμενος τόσο την παραγωγή του κρασιού (οινοποίηση, δεξαμενισμός, blendings…) όσο και τις προωθητικές ενέργειες που απαιτούν η δικτύωση και η τελική πώληση (δημιουργία υλικού, εκθέσεις, εξαγωγική δραστηριότητα, εναλλακτικές μορφές πώλησης,…).
Δραστηριοποιείται στον τομέα του Οίνου, της εξαγωγικής δραστηριότητας, του Οινοτουρισμού και των επισκέψιμων Οινοποιείων από το 1998 και με τη Συλλογική προσπάθεια της προώθησης του Κρητικού κρασιού από το 2006 και ως σήμερα ως ιδρυτικός Πρόεδρος του Δικτύου Οινοποιών Νομού Ηρακλείου και κεντρικός Συντονιστής του Wines of Crete.
Στο πλαίσιο της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας έχει ασχοληθεί με την εκπαίδευση των επαγγελματιών του τομέα του οίνου και της εστίασης αλλά και νέων που επιθυμούν να γνωρίσουν τον τομέα, για επαγγελματικό ή ιδιωτικό λόγο.


Nikos Miliarakis is the co-owner of Minos Cretan Wines and President of the Board of Wines of Crete (from 2006 to 2018 and from 2021 till today). He holds a Master of Arts (M.A.) in International and Industrial Business from the University of Paris I: Panthéon-Sorbonne. Since 1998, he is active in the fields of Winemaking, Exports, and Wine Tourism. In the course of his career, he has been involved in the training of wine and food professionals. He speaks English and French.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω