Μιχάλης Καθαράκης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Διαχειριστής και ιδρυτικό στέλεχος του Μεσογειακού Κέντρου Ικανοτήτων Αγροδιατροφής – MACC

Ο Δρ Μιχάλης Καθαράκης, Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας Κρήτης, διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση της καινοτομίας. Με περισσότερα από είκοσι χρόνια αφιερωμένα στη διαχείριση επιστημονικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από την Ευρώπη, έχει συνεισφέρει σε διάφορους φορείς, όπως το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και το Επιμελητήριο Ηρακλείου. Σήμερα, διευθύνει τις Τεχνικές Σχολές στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, όπου προηγουμένως ήταν επικεφαλής της μονάδας ανάπτυξης και κατάρτισης, διαχειριζόμενος καινοτόμα προγράμματα και δραστηριότητες που προώθησαν την τοπική οικονομική ανάπτυξη.
Ο Δρ Καθαράκης αποτέλεσε ιδρυτικό στέλεχος του Μεσογειακού Κέντρου Ικανοτήτων Αγροδιατροφής (MACC) στο οποίο είναι διαχειριστής. Είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικής από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, με ειδίκευση στην ατομική και μοριακή φυσική, και κατέχει δύο διδακτορικά – ένα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη κβαντική ηλεκτροδυναμική – λέιζερ και ένα από το Πολυτεχνείο Κρήτης στη διαχείριση της τεχνολογίας και την ενσωμάτωση της καινοτομίας σε περιφερειακές δομές.
Η σταδιοδρομία του Δρ. Καθαράκη περιλαμβάνει τη συγγραφή άρθρων σε περιοδικά με κριτές και τη συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια, καθώς και τη συνεισφορά του στη συγγραφή βιβλίων που αφορούν τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και τον στρατηγικό σχεδιασμό. Αυτές οι δραστηριότητες αντανακλούν την εμπειρία του στον τομέα της καινοτομίας και της μεταφοράς τεχνολογίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω