Θερμό χειροκρότημα στον Βασίλη Σκουλά

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 29 δευτ.]

Θερμά χειροκροτήθηκε ο Βασίλης Σκουλάς από όλους, θεσμικούς εκπροσώπους, φορείς, καλλιτέχνες και χιλιάδες πολίτες στην τιμητική βραδιά για τα 65 χρόνια προσφοράς του μεγάλου Κρητικού δημιουργού – καλλιτέχνη που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου Καστελλίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Ήταν μία ξεχωριστή εκδήλωση που κυριάρχησαν η μουσική, τα τραγούδια, η παράδοση από την Κρήτη μέχρι τον Πόντο και που οργανώθηκε από 18 εν ενεργεία Πολιτιστικούς συλλόγους της δημοτικής Ενότητας Καστελλίου, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, το αθλητικό σωματείο «Δωριεύς Καστελλίου», με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού συλλόγου Ανωγείων. 
          Στο συναρπαστικό μουσικό ταξίδι αφιέρωμα, τον Βασίλη Σκουλά, τίμησαν με την παρουσία τους και τον συνόδευσαν με τις φωνές τους οι φίλοι του Παντελής Θαλασσινός, Μελίνα Ασλανίδου, οι Κώστας και Ματθαίος Τσαχουρίδης, η Ερήνη Τορνεσάκη, ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Το αφιέρωμα ξεκίνησε με δεκαπέντε νέους λυράρηδες και λαουτιέρηδες. Την εκδήλωση πλαισίωσε χορευτικά το Κρητικό συγκρότημα του «Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης» και συμμετείχε η χορωδία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ηρακλείου.
          Κατά τη διάρκεια της συγκινητικής και γεμάτης συναισθήματα εκδήλωσης απονεμήθηκε στον Βασίλη Σκουλά τιμητική πλακέτα από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου ο οποίος δώρισε επίσης, μαζί με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Πόπη Αποστολογιωργάκη μία προσωπογραφία του Κρητικού καλλιτέχνη, μεγάλων διαστάσεων της ζωγράφου Μαρίας Δασκαλάκη – Σανδαλάκη.
          Εκ μέρους των 18 Πολιτιστικών Συλλόγων της Δ.Ε. Καστελλίου απένειμε τιμητική πλακέτα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Καλογεράκης ενώ οι μαθητές του Γυμνασίου Καστελλίου Ελένη Παπαδάκη και Δημήτρης Βουμβουλάκης δώρισαν στον Βασίλη Σκουλά μια κρητική λύρα κατασκευής του Ρεθύμνιου τεχνίτη Μανόλη Σταγάκη. Ακολούθησε απόδοση τιμητικής φωτογραφίας στον Βασίλη Σκουλά του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτέραρχου Ιπτάμενου Δημοσθένη Γρηγοριάδη από τον Διοικητή της 133 Σμηναρχίας Μάχης, Σμήναρχο Ιπτάμενο Βασίλειο Κρουστάλλη, απόδοση τιμητικής πλακέτας από τον Διοικητή της 133 Σμηναρχία Μάχης, Σμήναρχο Ιπτάμενο Βασίλειο Κρουστάλλη, και απόδοση τιμητικής πλακέτας από τον εκπρόσωπο του Διοικητή της 115 Πτέρυγα Μάχης Σμήναρχο Ιπτάμενο Κωνσταντίνο Παπαχρήστου.
          Οι εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών αναφέρθηκαν στο ήθος και στην πολύχρονη προσφορά του Βασίλη Σκουλά, τονίζοντας ότι η ενεργός παρουσία του, τιμά την Κρήτη και τη χώρα μας, αφού κατάφερε με τη «διακονία» του στο τραγούδι και τη λύρα, να απλώσει τις μελωδίες και την τέχνη του σε όλη την επικράτεια αλλά και σε δεκάδες χώρες του κόσμου.
          Από την πλευρά του εμφανώς συγκινημένος ο Βασίλης Σκουλάς ευχαρίστησε θερμά τους συνδιοργανωτές, τους φίλους του καλλιτέχνες που τον συνόδευσαν αλλά και τους χιλιάδες πολίτες που προσήλθαν σε αυτή την επιτυχημένη εκδήλωση τιμής. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω