Οργανισμός Λειτουργίας Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου



[χρόνος ανάγνωσης 40 δευτερόλεπτα]

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το Προεδρικό Διάταγμα, που αφορά τον Οργανισμό λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου (ΑΜΗ), που ιδρύθηκε με τις διατάξεις του ν. 5021/2023 (Α΄ 31), και αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, υπό την εποπτεία του Υπουργού Πολιτισμού.
Το ΑΜΗ στοχεύει, μεταξύ άλλων, την απόκτηση, υποδοχή, συγκρότηση, στέγαση, προστασία, φύλαξη, συντήρηση, καταγραφή, τεκμηρίωση, έρευνα, μελέτη, δημοσίευση, έκθεση, προβολή και ανάδειξη σε εθνικό και διεθνές επίπεδο υλικών και άυλων τεκμηρίων της πολιτιστικής κληρονομιάς, που είναι συναφή προς τον τομέα δραστηριοποίησης του Μουσείου.
          Ακόμη στο πλαίσιο της αποστολής του εκπληρώνει τη φύλαξη, συντήρηση, έκθεση και προβολή των συλλογών του και την ομαλή μουσειακή λειτουργία, σύμφωνα με τις σύγχρονες μουσειολογικές, μουσειογραφικές, περιβαλλοντικές και ενεργειακές προδιαγραφές, τις αρχές του καθολικού σχεδιασμού και τα σύγχρονα και προσήκοντα μέτρα ασφάλειας στο πλαίσιο των συνθηκών της κλιματικής κρίσης.
          Επίσης το Προεδρικό Διάταγμα ρυθμίζει αναλυτικά τον τρόπο εκλογής του Διοικητικού Συμβουλίου, τις αρμοδιότητές του, καθώς και του Προέδρου του ΑΜΗ.
          Τέλος για τη διάδοση, υποστήριξη και συνεπικουρία των δράσεων του Μουσείου, θα πραγματοποιηθεί δημιουργία φορέων Φίλων του Μουσείου.

Ολόκληρο το ΦΕΚ με το Προεδρικό Διάταγμα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω