Ευρωπαϊκή Ομάδα Επιστημονικών Συμβούλων

[χρόνος ανάγνωσης 41 δευτερόλεπτα]

Την Τρίτη 20 Αυγούστου 2024, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκήρυξε πρόσκληση για υποψηφιότητες επιστημόνων που θα επιλεγούν για μελλοντική ένταξη στην Ομάδα Επιστημονικών Συμβούλων(GCSA). Οι δημόσιοι ευρωπαϊκοί ερευνητικοί και επιστημονικοί οργανισμοί καλούνται να υποδείξουν επιστήμονες ανώτατου επιπέδου που πληρούν τα κριτήρια που αναφέρονται στην πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων.
          Η ομάδα αυτή παρέχει ποιοτικές, έγκαιρες και ανεξάρτητες επιστημονικές συμβουλές στο Σώμα των Επιτρόπων, κατόπιν αιτήματός του, για οποιοδήποτε θέμα, μεταξύ άλλων για θέματα πολιτικής, τα οποία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θεωρούν μείζονος σημασίας.
          Τα επτά μέλη της GCSA επιλέγονται για το εξαιρετικό τους επίπεδο επιστημονικής εμπειρογνωμοσύνης και το ευρύ τους όραμα για την επιστήμη για την πολιτική, το οποίο αντικατοπτρίζει συλλογικά την κατανόηση σημαντικών επιστημονικών εξελίξεων, συμπεριλαμβανομένης της διεπιστημονικής και διεπιστημονικής έρευνας. Διορίζονται από τον Επίτροπο που είναι αρμόδιος για την έρευνα και την καινοτομία από μια σύντομη λίστα που καταρτίζεται από μια ανεξάρτητη, υψηλού επιπέδου Επιτροπή Ταυτοποίησης. 
          Οι υποψηφιότητες για αυτήν την αριστοκρατική ομάδα έχουν σκοπό να αναπληρώσουν τη λίστα από την οποία διορίζονται μέλη. Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2024, στις 19:00 ώρα Ελλάδος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω