Φεστιβάλ των Τειχών

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 24 δευτ.]

Με τη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου ξεκινά το πρώτο «Φεστιβάλ των Τειχών – Candia Walls Festival» την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024. Όλα είναι έτοιμα για το πρώτο «Φεστιβάλ των Τειχών – Candia Walls Festival» του Δήμου Ηρακλείου, έναν νέο θεσμό που έχει ως στόχο την ανάδειξη και ενσωμάτωση των Ενετικών τειχών της πόλης στην πολιτιστική ζωή των κατοίκων της και των επισκεπτών της. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και θα έχει ελεύθερη και δωρεάν είσοδο με δελτία εισόδου για το κοινό σε όλες του τις εκδηλώσεις.
          Η έναρξη του Φεστιβάλ, θα γίνει την Παρασκευή 30 Αυγούστου, με συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου, ο οποίος με πολυμελή ορχήστρα κορυφαίων σολίστ και τους ερμηνευτές Δημήτρη Μπάση και Ηρώ Σαΐα, θα μας χαρίσει μια συναυλία που θα μείνει για πάντα στη μνήμη και την καρδιά μας, στις 21:00, στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης». Η διάθεση των δελτίων εισόδου για τη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου ξεκινά την Τετάρτη 28 Αυγούστου στις 18:00 το απόγευμα.  
          Ο Σταύρος Ξαρχάκος, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με αγαπημένα του τραγούδια που όλοι έχουμε τραγουδήσει: Ήτανε μια φορά, Το δίχτυ, Καίγομαι, Πώς να σωπάσω μέσα μου, Μάτια μπλε, Χάθηκε το φεγγάρι, Με τι καρδιά, Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, Ένα πρωινό, Γεια σου χαρά σου Βενετιά, Νυν και Αεί και πολλές ακόμα πασίγνωστες συνθέσεις του που τραγουδάμε καθημερινά και έχουν γεμίσει μουσική τις στιγμές της ζωής μας.
          Έχοντας στο πλευρό του πολυμελή ορχήστρα κορυφαίων σολίστ, μας χαρίζει μια συναυλία που θα μείνει για πάντα στη μνήμη και την καρδιά μας. Μαζί τους επί σκηνής οι: Νεοκλής Νεοφυτίδης: πιάνο, Βασίλης Δρογκάρης: ακορντεόν, Ηρακλής Ζάκκας: μπουζούκι, Δημήτρης Ρέππας: μπουζούκι, Γιάννης Δίσκος: σαξόφωνο, κλαρίνο, Στέφανος Χατζηαναγνώστου: φλάουτο, Παντελής Ντζιάλας: ηλεκτρική κιθάρα, Γιώργος Νικόπουλος: ακουστική κιθάρα, Χάρης Κελλάρης: μπάσο, Τάκης Βασιλείου: τύμπανα. Τεχνικοί: Ηλίας Λάκκας: ηχολήπτης, Γιώργος Ρώμας: φωτιστής.
          Την ίδια ημέρα, θα εγκαινιαστεί έκθεση φωτογραφίας στην Πύλη Μακάσι με τίτλο «Τα Τείχη της Πόλης του Giuseppe Gerola», από το αρχείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, σε επιμέλεια της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Ηρακλείου, καθώς και μουσική διαδρομή έναρξης του Φεστιβάλ από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ηρακλείου στα Τείχη, στις 19:00, από την Πύλη Βιτούρι έως το δασάκι του Προμαχώνα Ιησού.  
          Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, στο γραφείο υποδοχής του Κηποθέατρου «Νίκος Καζαντζάκης» ή στο 2810242977 (Δευτέρα με Σάββατο 10:00 -14:00 και 18:00 -22:00).

Κατηγορία: Blog

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω