Τεχνολογία στον αειφόρο οινοτουρισμό

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 44 δευτ.]

Η Παγκόσμια Διάσκεψη Τουρισμού του ΟΗΕ για τον Οινοτουρισμό πρόκειται να επιστρέψει για να επικεντρωθεί στις παραδόσεις και την πολιτιστική κληρονομιά. Η όγδοη έκδοση του Συνεδρίου, που συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Οικονομίας της Δημοκρατίας της Αρμενίας, θα πραγματοποιηθεί στο Ερεβάν από 11 έως 13 Σεπτεμβρίου 2024.
          Το φετινό Συνέδριο θα επικεντρωθεί στο θέμα «Heritage in Every Bottle: Crafting Authentic Wine Tourism Experiences», τονίζοντας τη σημασία της ανάπτυξης στρατηγικών που διαφυλάσσουν τις πολιτιστικές παραδόσεις και ωφελούν τις τοπικές κοινωνίες. Βασική εστίαση θα δοθεί στην αναβίωση των παραδόσεων στο εξελισσόμενο τοπίο του οινοτουρισμού, εξισορροπώντας τον εκσυγχρονισμό με την πολιτιστική κληρονομιά.
          Ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού του ΟΗΕ Zurab Pololikashvili δήλωσε: «Ο οινοτουρισμός συνεχίζει να αυξάνεται, τόσο σε δημοτικότητα στους τουρίστες όσο και ως πυλώνας αγροτικής ανάπτυξης και προστάτης της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η Παγκόσμια Διάσκεψη για τον Οινοτουρισμό θα συγκεντρώσει και πάλι τους πιο συναρπαστικούς ηγέτες του τον τομέα και ανυπομονώ να τους καλωσορίσω όλους στο Ερεβάν της Αρμενίας.»
          Η αναπληρώτρια επικεφαλής της Επιτροπής Τουρισμού της Δημοκρατίας της Αρμενίας Susanna Hakobyan υπογράμμισε: «Η Αρμενία έχει την τιμή να φιλοξενεί την 8η Παγκόσμια Διάσκεψη Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών για τον Οινοτουρισμό. Με την οινοποιητική μας παράδοση χιλιετιών και την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά, η Αρμενία βρίσκεται σε μοναδική θέση για να επιδείξει τις καινοτόμες πρακτικές και την εξαιρετική οινική κουλτούρα της. Αυτό το συνέδριο προσφέρει μια μοναδική πλατφόρμα για συνεργασία, μάθηση και προώθηση του παγκόσμιου λόγου για τον οινοτουρισμό.»
          Το συνέδριο θα παρουσιάσει επιτυχημένες πρωτοβουλίες και θα προσφέρει μια πλατφόρμα για την ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης και την ανάπτυξη καινοτόμων έργων. Εκπρόσωποι από εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Strada del Barolo (Ιταλία). Η Bourgogne (Γαλλία) και η Mendoza (Αργεντινή), θα παρουσιάσουν παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών. Το Iter Vitis – Cultural Route of the Council of Europe, θα μοιραστεί επίσης ιδέες από την οπτική γωνία του δικτύου.
          Οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν στρατηγικές για την προσέλκυση και τη δέσμευση επισκεπτών, καθώς και την προώθηση συντονισμένων προσπαθειών μεταξύ των ενδιαφερομένων για την αποτελεσματική προώθηση των διαδρομών και των εμπειριών του κρασιού και τη μεγιστοποίηση του θετικού τους αντίκτυπου στις τοπικές οικονομίες και κοινότητες.
          Στο συνέδριο θα συμμετέχουν εξέχοντες ηγέτες του κλάδου, όπως η Catena Zapata, που ανακηρύχθηκε το καλύτερο οινοποιείο στον κόσμο για το 2023. Οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν masterclasses σε διάσημα αρμενικά οινοποιεία, όπως το ιστορικό σπήλαιο Areni-1, το παλαιότερο γνωστό οινοποιείο στον κόσμο. Τα θέματα θα κυμαίνονται από την εφαρμογή στρατηγικών ηλεκτρονικού εμπορίου στον οινοτουρισμό έως την ενσωμάτωση της τεχνολογίας στον αειφόρο οινοτουρισμό.
          Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν επίσης στην ανάπτυξη αποτελεσματικών στρατηγικών επικοινωνίας για την προσέγγιση ενός παγκόσμιου κοινού. Ο ειδικός στην ψηφιοποίηση Jochen Heussner (Ιταλία) θα συμμετάσχει σε συζητήσεις με γνωστούς ειδικούς στον οινοτουρισμό, όπως ο Alder Yarrow, ένας καταξιωμένος συγγραφέας κρασιού (ΗΠΑ), ο Paul Wagner, από το Culinary Institute of America and Napa Valley College (ΗΠΑ), και ο Gergely Szolnoki, Καθηγητής Έρευνας Αγοράς στο Πανεπιστήμιο Geisenheim (Γερμανία).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω