Μετάβαση Γυναικείας επιχειρηματικότητας στην πράσινη & ψηφιακή ανάπτυξη

[χρόνος ανάγνωσης 58 δευτερόλεπτα]

Με επιτυχία και ισχυρή συμμετοχή από την επιχειρηματική κοινότητα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024, το 1ο Διαδραστικό Εργαστήριο στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου GRANDIS Interreg Europe, με στόχο να αναδείξει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες επιχειρηματίες κατά την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση.
          Το εργαστήριο προσέλκυσε γυναίκες επιχειρηματίες, ειδικούς στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης και της ψηφιακής καινοτομίας, καθώς και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να καταθέσουν προτάσεις μέσω ομάδων συζήτησης σχετικά με τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον επιχειρηματικό χώρο, ιδιαίτερα σε περιόδους τεχνολογικών και περιβαλλοντικών αλλαγών.
          Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμούς από τον Γιώργο Αλεξάκη, Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο για τα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Θέματα, και τον Παναγιώτη Ιγνατιάδη εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Μιχαήλ Βάμβουκα. Η Μαρία Αποστολάκη, Συντονίστρια του Έργου και Μηχανικός Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης, παρουσίασε το έργο GRANDIS, ενώ η Τζίνα Αποστολάκη εξήγησε τον σκοπό του εργαστηρίου ως καινοτόμου εργαλείου συμμετοχικής διαβούλευσης.
          Η οργάνωση του εργαστηρίου βασίστηκε στη συνεργασία με ειδικούς, όπως η Αικατερίνη Βλασάκη, Χρήστος Μπίλιος, Μαρία Πετραντωνάκη – Καλογερή και Αριστείδης Φραγκάκης. Οι συμμετέχουσες διαμόρφωσαν προτάσεις που παρουσιάστηκαν στην ολομέλεια, οι οποίες αργότερα σχολιάστηκαν από ένα πάνελ ειδικών, υπό τον συντονισμό της δημοσιογράφου Σώτιας Πεντεδήμου.
          Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με θετικά σχόλια από το κοινό, ενώ η Βάσω Μαδούλκα τόνισε πως τα αποτελέσματα του εργαστηρίου θα ενισχύσουν τη Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3) της Περιφέρειας Κρήτης για την περίοδο 2021-2027, εστιάζοντας στην ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας μέσω μιας bottom-up προσέγγισης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω