[χρόνος ανάγνωσης 52 δευτερόλεπτα]
Στην καρδιά της παλιάς πόλης των Χανίων, στο επιβλητικό Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι), διοργανώνεται μία σειρά από παρουσιάσεις, συζητήσεις και εργαστήρια που έχουν ως στόχο να αναδείξουν τη μεγάλη εθνική κληρονομιά της ελληνικής ενδοχώρας, με επίκεντρο τα πεζοπορικά μονοπάτια που διασχίζουν τοπία πλούσια σε φυσική, μνημειακή, αρχιτεκτονική και άυλη κληρονομιά. Αυτή η σπουδαία πρωτοβουλία, που πλαισιώνεται από ζωντανές παραγωγικές δραστηριότητες των κατοίκων, προσκαλεί τους συμμετέχοντες να συνδέσουν την παράδοση με το σύγχρονο πολιτισμικό γίγνεσθαι.
Το τριήμερο πρόγραμμα δεν περιορίζεται μόνο σε θεωρητικές αναλύσεις. Περιλαμβάνει προβολή ταινίας, συναυλία με παραδοσιακές κρητικές μουσικές εμπνευσμένες από τα μονοπάτια της Κρήτης, γνωριμία με το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων και την Αρχαία Απτέρα, καθώς και εξορμήσεις στα μονοπάτια Chania Trails, με προορισμούς τον Αποκόρωνα, τον Πλατανιά και το Σέλινο.
Η διοργάνωση της Πανελλήνιας Συνάντησης Μονοπατιών αποτελεί καρπό συνεργασίας της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Χανίων και της Περιφερειακής Αναπτυξιακής Εταιρείας Κρήτης, με τη δυναμική υποστήριξη φορέων πεζοπορίας. Η συνάντηση αυτή φιλοδοξεί να προσφέρει νέες προοπτικές στην πεζοπορική κοινότητα, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.




