Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών

[χρόνος ανάγνωσης 52 δευτερόλεπτα]

Στην καρδιά της παλιάς πόλης των Χανίων, στο επιβλητικό Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι), διοργανώνεται μία σειρά από παρουσιάσεις, συζητήσεις και εργαστήρια που έχουν ως στόχο να αναδείξουν τη μεγάλη εθνική κληρονομιά της ελληνικής ενδοχώρας, με επίκεντρο τα πεζοπορικά μονοπάτια που διασχίζουν τοπία πλούσια σε φυσική, μνημειακή, αρχιτεκτονική και άυλη κληρονομιά. Αυτή η σπουδαία πρωτοβουλία, που πλαισιώνεται από ζωντανές παραγωγικές δραστηριότητες των κατοίκων, προσκαλεί τους συμμετέχοντες να συνδέσουν την παράδοση με το σύγχρονο πολιτισμικό γίγνεσθαι.
          Η εκδήλωση φέρνει σε διάλογο τα μεγάλα και μικρότερα δίκτυα πεζοπορικών διαδρομών της χώρας με θεσμικούς φορείς, την κοινωνία των πολιτών και εκπροσώπους διεθνών οργανισμών πεζοπορίας. Σκοπός είναι να εξεταστεί το παρόν και το μέλλον της πεζοπορίας στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας την αξία της ως πόλος έλξης για τον εναλλακτικό τουρισμό, αλλά και ως ένα μέσο ενίσχυσης της βιώσιμης ανάπτυξης στις τοπικές κοινωνίες.
          Το τριήμερο πρόγραμμα δεν περιορίζεται μόνο σε θεωρητικές αναλύσεις. Περιλαμβάνει προβολή ταινίας, συναυλία με παραδοσιακές κρητικές μουσικές εμπνευσμένες από τα μονοπάτια της Κρήτης, γνωριμία με το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων και την Αρχαία Απτέρα, καθώς και εξορμήσεις στα μονοπάτια Chania Trails, με προορισμούς τον Αποκόρωνα, τον Πλατανιά και το Σέλινο.
          Η διοργάνωση της Πανελλήνιας Συνάντησης Μονοπατιών αποτελεί καρπό συνεργασίας της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Χανίων και της Περιφερειακής Αναπτυξιακής Εταιρείας Κρήτης, με τη δυναμική υποστήριξη φορέων πεζοπορίας. Η συνάντηση αυτή φιλοδοξεί να προσφέρει νέες προοπτικές στην πεζοπορική κοινότητα, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Κατηγορία: Blog

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω